Πολιτική

30/10/2020 - 15:37

Εκτάκτως στη Σάμο ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κώστας Μουτζούρης - Ζημιές και μικροτραυματισμοί κατοίκων

Ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης  αυτή την στιγμή μεταβαίνει στην Σάμο. Ο Περιφερειάρχης θα επισκεφτεί τις ζημιές που προκάλεσε η έντονη σεισμική δόνηση και θα συναντηθεί με τους αρμόδιους φορείς  για την εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί  στο νησί. 

  

'Ανοιξε το αεροδρόμιο στη Σάμο ενώ στο νησί μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης με κλιμάκιο μηχανικών.

 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναχωρεί εσπευσμένα για τη Σάμο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού και να συντονίσει τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού που έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση των ζημιών και τη λήψη μέτρων για το ενδεχόμενο μεγάλων μετασεισμών. Ο υφυπουργός θα μεταβεί στη Σάμο με ελικόπτερο και θα συνοδεύεται από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΑΚ.

Η Πολιτική Προστασία υπενθυμίζει στους κατοίκους των νησιών γύρω από τη Σάμο όσα αναφέρει και στα μηνύματα μέσω 112 που έστειλε, και συγκεκριμένα να αποφεύγουν επικίνδυνα κτίρια, να καταφεύγουν σε ανοιχτό ασφαλή χώρο, να μην τηλεφωνούν άσκοπα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω 112 εστάλησαν δύο μηνύματα με τη μορφή συναγερμού, sms και φωνητικά.

 

Κάτοικος του νησιού μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι την ώρα του σπιτιού έσπαγαν γυαλικά, καθρέφτες, ενώ σύμφωνα με τον Γιώργο Αυτιά ο οποίος κατάγεται από τη Σάμο και μίλησε με ανθρώπους από το νησί έχει καταρρεύσει κομμάτι της εκκλησίας στο Καρλόβασι.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε παλιά κτίρια, σπίτια του νησιού, τονίζοντας ωστόσο ότι το νησί έχει πολλά νέα κτίρια τα οποία δεν φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές. Πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιους μικροτραυματισμούς κατοίκων, έξι το σύνολο, κυρίως στο λιμάνι.

Κτίρια υπέστησαν ζημιές, αλλά όχι σε σημείο που να υπάρχουν πολλοί τραυματίες από κόσμο που βρισκόταν εκεί. Ανάστατοι οι κάτοικοι είναι στους δρόμους από το μεσημέρι ενώ το γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από τη θάλασσα που φούσκωσε και υπήρχαν φόβοι για τσουνάμι.

Από την Αστυνομία αναφέρουν ότι ζημιές υπήρξαν σε παλιά σπίτια ακατοίκητα σε Βαθύ, Καρλόβασι και Χώρα Πυθαγορείου.

 

Όλες οι εξελίξεις στο Σεισμός_10_2020

Μοιράσου το άρθρο!