Πολιτική

30/01/2022 - 16:09

"Ελπίδα για τον λαό, δεν είναι αυτοί που τον έθαψαν στο χιόνι, ούτε αυτοί που τον έθαψαν στα μνημόνια και τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Μ. ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ελπίδα για τον λαό, δεν είναι αυτοί που τον έθαψαν στο χιόνι, ούτε αυτοί που τον έθαψαν στα μνημόνια και τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.

 

Με την επισήμανση ότι 23.00 νεκροί σε δύο χρόνια, δεν καταγαφονται ούτε σε περίοδο πολέμου, άνοιξε την τοποθέτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, στην συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή. Σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουν αποδεκατίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο όνομα της επιχειρηματικής δράσης στην Υγειά.

Τόνισε ότι είναι το ίδιο το αστικό κράτος που είναι επιλεκτικά ανίκανο και ασυντόνιστο, γυμνό από μέσα και υποδομές, όταν πρόκειται να προστατεύσει τον λαό από τα καιρικά φαινόμενα και τις καιρικές καταστροφές, όμως είναι ικανότατο και επιτελικό, όταν πρόκειται να νομοθετήσει αντιλαϊκά, να διευκολύνει τις επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και είναι πανέτοιμο και σε πλήρη συντονισμό όταν πρόκειται να τσακίσει κατασταλτικά τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Η Μαρία Κομνηνάκα, σημείωσε ότι ελπίδα για τον λαό, δεν είναι αυτοί που τον έθαψαν στο χιόνι, ούτε αυτοί που τον έθαψαν στα μνημόνια και τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές. Η μόνη ελπίδα και διέξοδος για τον λαό, βρίσκεται στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής και όχι στην αναζήτηση παλιών και νέων επίδοξων σωτήρων.

Μοιράσου το άρθρο!