Πολιτική

24/08/2020 - 13:20

"Εμείς τα ψάρια που αλιεύουμε είναι η μαρίδα και η γόπα" - Η Μαρία Κομνηνάκα με τους ψαράζες που έχουν Βιτζότρατα

Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ

Συνάντηση με ψαράδες

Συνάντηση με ντόπιους ψαράδες που κατέχουν Βιζτότρατα είχε σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ, η βουλευτής.

Ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Μέσης Αλιείας Ν. Λέσβου κ. Μιχάλης Καραντώνης, ο κ. Μιχάλης Αγριτάκης και ο κ. Κώστας Καραμανώλης εξέθεσαν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης να σταματήσει η αλίευση με τη Βιτζότρατα.

«Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει καταθέσει η κυβέρνηση το απαραίτητο διαχειριστικό σχέδιο ώστε να μπορούμε από Οκτώβρη να βγούμε στη δουλειά. Πετάνε έξω από τη θάλασσα όχι μόνο εμάς, τους ελάχιστους ιδιοκτήτες Βιτζότρατας, αλλά και όσους εργαζόμενους απασχολούμε είτε αυτοί ανήκουν στις οικογένειές μας είτε όχι. Δηλαδή στέλνουν στην ανεργία και την εξαθλίωση πολλές εκατοντάδες οικογένειες πανελλαδικά. Εμείς τα ψάρια που αλιεύουμε είναι η μαρίδα και η γόπα, δηλαδή ψάρια για λαϊκή κατανάλωση. Ως για το επιχείρημα ότι τα εργαλεία μας καταστρέφουν το βυθό είναι ψέμα και γι΄αυτό έχουμε στοιχεία που έχουν καταγραφεί από δημόσιες υπηρεσίες ελέγχου».  Με αυτά τα λόγια οι ψαράδες εξέφρασαν την αγωνία τους για το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους.

Η βουλευτής αφού τους άκουσε προσεχτικά τους τόνισε ότι η πολιτική αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΑ , που απορρέει από την γενικότερη πολιτική της ΕΕ, έχει σαν στόχο την εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων ψαράδων για να ενισχυθούν οι μεγάλοι Όμιλοι που δραστηριοποιούνται στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Τους υποσχέθηκε δε ότι θα φέρει στη βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.     

Μοιράσου το άρθρο!