Πολιτική

24/06/2022 - 09:43

Έμφαση στη σεισμόπληκτη Βρίσα ζήτησε ο Ιάσων Πιπίνης από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη

Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της σεισμόπληκτης Βρίσας ζήτησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, με καταγωγή από το Μεσότοπο, από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Στη συνάντηση τους, λίγες ώρες πριν ο Υφυπουργός μεταβεί στη Λέσβο μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, για να επισκεφθούν μεγάλα έργα που υλοποιούνται, ο κ. Πιπίνης, σύμφωνα με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα για τη διαχείριση του ζητήματος της Βρίσας, στο οποίο εμπλέκονται πολλοί φορείς. «Το Υπουργείο Υποδομών έχει ανταποκριθεί στο ζήτημα της σεισμόπληκτης Βρίσας, ωστόσο αυτό το οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι στις διαδικασίες αποκατάστασης εμπλέκονται πολλοί ακόμη ανεξάρτητοι φορείς, ενώ αναδύονται και πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα. Από την πλευρά μου ζήτησα από τον κ. Υφυπουργό να υπάρξει εκ νέου μια ειδική μέριμνα για τη διαχείριση του ζητήματος, που ταλαιπωρεί πολλούς κατοίκους, ώστε να υπάρξει σύντομα μια διαφορετική εικόνα», τονίζει ο κ. Ιάσων Πιπίνης. «Η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα που διακρίνουν την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πιστεύω πως μπορούν να εγγυηθούν ότι και στο ζήτημα της Βρίσας σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις, ώστε το θέμα αυτό να επιλυθεί οριστικά», προσθέτει ο κ. Πιπίνης.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού αναφέρεται και στα μεγάλα έργα που, όπως υποστηρίζει, υλοποιούνται στο νησί. «Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μαζί με τον Υφυπουργό επισκέπτονται σήμερα το νησί μας για να επισκεφθούν μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται ή δρομολογούνται, τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Το λιμάνι Σιγρίου, ο δρόμος Σιγρίου – Καλλονής, αλλά και το Φράγμα Τσικνιά, είναι ορισμένα από τα μεγάλα έργα που υλοποιεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», επισημαίνει ο κ. Πιπίνης και κατάλήγει: «Το όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λέσβο δεν πείθει κανέναν. Η μοναδική παρακαταθήκη που άφησε στη Λέσβο ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, ήταν το «κολαστήριο της Μόριας», το οποίο μέχρι σήμερα έχει αφήσει ανοικτές πληγές στο νησί».

Μοιράσου το άρθρο!