Πολιτική

05/08/2021 - 13:06

Ενημέρωση για την Ανάπλαση της Προκυμαίας Μυτιλήνης και της Πλατείας Σαπφούς

Αγαπητοί Συνδημότες,

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο πριν από τη δημοπράτησή του έργου: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου – Προκυμαία & Πλατεία Σαπφούς». Το έργο αυτό συνολικού προϋπολογισμού 6.726.720,65 €, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Στο επόμενο τετράμηνο, αναμένεται η συμβασιοποίησή του. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, στην πόλη της Μυτιλήνης. Είναι ένα οραματικό έργο της Δημοτικής μας Αρχής, που αλλάζει και αναβαθμίζει αισθητικά και λειτουργικά την πόλη μας και δη την Προκυμαία της, που είναι η βιτρίνα και το κέντρο της ιστορικής μας πόλης.

Όπως όλοι γνωρίζετε, κάθε μεγάλο έργο και προπάντων το συγκεκριμένο, είναι φυσικό να δημιουργεί πρόσκαιρα προβλήματα, κυρίως στις μετακινήσεις μας και στην αξιοποίηση του χώρου της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς. Να είστε βέβαιοι ότι για την κατασκευή αυτής της μεγάλης ανάπλασης θα προχωρήσουμε πολύ μεθοδικά-τμηματικά και με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ήδη, από τώρα, έχουμε σχεδιάσει τις διοικητικές-οικονομικές και τεχνικές ενέργειές μας, ώστε να συντομεύσουμε την αποπεράτωσή του.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας προσβλέποντας στο μέλλον, το δικό μας αλλά και των παιδιών μας, θα επιδείξουμε κοινωνική υπευθυνότητα και θα βοηθήσουμε με τις πράξεις μας, ώστε να καταστήσουμε τη Μυτιλήνη μας αντάξια της ιστορίας της ως πρωτεύουσα του Αρχιπελάγους. Να επανακτήσει τη λειτουργική, την αρχιτεκτονική-αισθητική και την οικονομική της αίγλη.

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Μυτιλήνης και στον ακόλουθο σύνδεσμο, https://www.mytilene.gr/2021/08/04/anaplasi-paraliakou-metopou-prokym/ θα βρίσκεται αναρτημένη η μελέτη του ενταγμένου έργου: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου – Προκυμαία & Πλατεία Σαπφούς», αλλά και των άλλων δύο έργων: «Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στη θέση Αγ. Κυριακή (παλιά Χωματερή)» (https://www.mytilene.gr/2021/08/05/dhmioyrgia-parkoy-anacyxhw-agp-kyriakh/) και «Δημιουργία Πάρκου Εκδηλώσεων στη θέση Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης- Στάβλοι» (https://www.mytilene.gr/2021/08/05/parko-ekdiloseon-sti-thesi-epano-skala/ ),προκειμένου όλοι σας να λάβετε γνώση, σχετικά με το φυσικό αντικείμενό τους καθώς και τα χρονοδιαγράμματα της υλοποίησης αυτών των έργων.

Η Τεχνική μας Υπηρεσία, με Αντιδήμαρχο τον Στρατή Τζιμή και τους συνεργάτες του, την εξαιρετική ομάδα του από μηχανικούς του Δήμου μας, εξαρχής σχεδίασε αυτά τα τρία μεγάλα έργα και στη συνέχεια εκπόνησε τις μελέτες τους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Όλο αυτό το διάστημα, επειδή σε εβδομαδιαία βάση βρισκόμουν μαζί τους σε συσκέψεις-διαβουλεύσεις, (όπου δίνονταν οδηγίες, αναζητούνταν λύσεις σε θέματα γραφειοκρατικά και αδειοδοτήσεων), διαπίστωσα την πολλή και μεθοδική δουλειά τους.

Δηλώνω, λοιπόν, απερίφραστα ότι αυτός ο άθλος, που επιτελέστηκε μέσα σε 9 μήνες, ήταν αποτέλεσμα μιας τεράστιας επιστημονικής και πολιτικής διεργασίας της μελετητικής ομάδας με τη Δημοτική Αρχή. Όλοι τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων και «εν ευθέτω χρόνω» θα τους ευχαριστήσω δημόσια ονομαστικά για τα μεγάλα αυτά έργα που θα επιτελέσουμε μαζί, Δημοτική Αρχή και Δημότες, και που θα αλλάξουν την πόλη μας.

Με εκτίμηση,

 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης

 

Στρατής Κύτελης

Μοιράσου το άρθρο!