Πολιτική

11/10/2010 - 14:21

Ένοχος ο δολοφόνος-μπάτσος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

up date 16:16

Στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας αρνήθηκε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του. Οι δικαστές του Κακουργιοδικείου με πλειοψηφία 6 προς 1 έκριναν ότι στον Βασίλη Σαραλιώτης δεν πρέπει να δοθεί αναστολή. Ως προς τις παρεπόμενες ποινές το δικαστήριο διέταξε τη διαρκή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ στον Βασίλη Σαραλιώτη επέβαλε διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών, ώστε να ελεγχθεί το ενδεχόμενο αξιόποινης συμπεριφοράς τεσσάρων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.

Ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008, στα Εξάρχεια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικά. Ο Κορκονέας πλέον αντιμετωπίζει τα ισόβια δεσμά, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας της πρόθεσης από ενδεχόμενο σε άμεσο δόλο.

Στην απόφαση μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένας δικαστής κι ένας ένορκος. Εξάλλου ένοχο για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, έκρινε το δικαστήριο κατά πλειοψηφία το δεύτερο ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη. Στην απόφαση μειοψήφησε ένας ένορκος που έκρινε ότι θα έπρεπε να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Ούτε στο Σαραλιώτη αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά με πλειοψηφία των ενόρκων 4-3.

 

up date ανακοίνωση απόφασης 

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και δεκαπέντε μηνών για δύο πλημμελήμματα καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Σε ποινή δεκαετούς κάθειρξης καταδικάστηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Μοιράσου το άρθρο!