Πολιτική

04/10/2011 - 20:11

Επαφές Δημάρχου στην Αθήνα και...νέο "θα" για δημοψήφισμα!!!!

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, συνοδευόμενος   από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατό και τον Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Γρηγόρη Αληγιάννη, συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011  με τον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλισης του ΙΚΑ  Δημήτρη Παπαχρήστου για εκκρεμείς υποθέσεις του Δήμου σε σχέση με το ΙΚΑ. Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε εγκάρδιο κλίμα και τα αιτήματα του Δήμου αντιμετωπίστηκαν με πνεύμα συναντίληψης και δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λέσβου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου Χρήστο Κορδώνη επισκέφθηκαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ Ηρακλή Δρούλια και τη σύμβουλο διοίκησης του ΟΣΚ Ντάνυ Αντανασιώτη, οι οποίοι άκουσαν τα αιτήματα του Δήμου Λέσβου με απέραντη κατανόηση και υποσχέθηκαν να δρομολογήσουν λύσεις προς ικανοποίησή τους.

Χθες, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, ο Δήμαρχος Λέσβου με την ιδιότητά του ως μέλος της 14ης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ –Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας- μίλησε στη Συνέλευση εκθέτοντας τα θεσμικά, λειτουργικά, διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που επισώρευσε στον θεσμό της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης ο Νόμος του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», χωρίς να προβλέψει διάστημα προσαρμογής στο νέο αυτοδιοικητικό καθεστώς που θεσμοθέτησε κατ’ αντίθεση προς τον ισχύσαντα Νόμο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ». Κατ΄εξοχήν στον ενοποιημένο πλέον Δήμο Λέσβου, τον μεγαλύτερο της Ελληνικής επικράτειας που προήλθε, ως πασίγνωστο, από τη συνένωση 13 υφιστάμενων δήμων μέχρι τις 31-12-2010.

Ανακοίνωσε δε ότι θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για τη δημιουργία περισσοτέρων Δήμων στο νησί χάριν της εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας και του τόπου και της αναδιοργάνωσης του όλου αυτοδιοικητικού συστήματος σε δημοκρατικότερη βάση.

Κατήγγειλε στους συνέδρους ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου είναι η μοναδική στην Ελληνική Επικράτεια, η οποία δεν κατόρθωσε να εκλέξει ακόμα την πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή της, επειδή η παλαιοκομματική νοοτροπία και πρακτική, κυρίως, του δικομματισμού ανέβαλε αορίστως τη συνεδρίαση του Οργάνου, μιας και δεν της έβγαιναν τα «κουκιά» στην ορισθείσα συνεδρίαση. Υπέβαλε, τέλος, θαρραλέα υποψηφιότητα ως μοναδικός ανεξάρτητος Δήμαρχος της όλης Επικράτειας για την εκλογή του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, μολονότι γνώριζε ότι  ήταν βέβαιο ότι οι κομματικές παρατάξεις των συνδυασμών στη συνέλευση θα υπερίσχυαν, μόνο και μόνο για να τονίσει τη διακηρυγμένη προεκλογικά πίστη του ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι υπερκομματική και ακηδεμόνευτη χάριν του συμφέροντος των δημοτών και του θεσμού.

 

Μοιράσου το άρθρο!