Πολιτική

30/12/2013 - 23:20

Επαφές Χριστιάνας Καλογηρού στη Λέσβο

Ε

πίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. είχε σήμερα συνάντηση συνεργασίας με στελέχη της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης Μετανάστευσης και Κοινωνικών Υποθέσεων Βορείου Αιγαίου και αφού διαπίστωσε την εύρυθμη λειτουργία της, συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης για την ανταπόκρισή τους στις υψηλές απαιτήσεις της λειτουργίας της Υπηρεσίας μιας Στάσης (one stop shop).

Στη συνέχεια η κα Καλογήρου συναντήθηκε με στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Βορείου Αιγαίου, με τα οποία μεταξύ  άλλων συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση λόγω της έλλειψης κυρίως διοικητικού προσωπικού, αλλά και της ανεπάρκειας των χώρων όπου αυτή στεγάζεται. Η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. επεσήμανε την αναγκαιότητα αναζήτησης λύσης από την οποία να μην προκύπτει καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό δημόσιο. Επίσης, τέθηκαν και τα ζητήματα που έχουν προκύψει σε σχέση με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Μούδρου Λήμνου.

Η Γ.Γ. της Α.Δ.Α. συναντήθηκε επίσης με το Διευθυντή Διοικητικού-Οικονομικού Βορείου Αιγαίου, με τον οποίο συζήτησε τρέχοντα ζητήματα αρμοδιότητάς του. Μετά από τον απαραίτητο έλεγχο δόθηκε η έγκριση νομιμότητας στα Ο.Π.Δ. και τους Προϋπολογισμούς έτους 2014 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων Σάμου, Ψαρών και Οινουσσών.

Τέλος είχε συνεργασία με την Προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας- Εθνικών Κληροδοτημάτων Βορείου Αιγαίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Νόμου 4182/2013 «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές Διατάξεις».

Χθες η κα Καλογήρου  παρέστη σε εκδήλωση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Λέσβου όπου τιμήθηκαν για την άνοδό τους στα υπέρτατα αξιώματα του Δικαστικού κλάδου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, οι οποίοι κατάγονται από τη Λέσβο.

 

Μοιράσου το άρθρο!