Πολιτική

04/11/2015 - 07:08

Επαγγελματίες ναυαγοσώστες έρχονται στη Λέσβο - Συνάντηση με το Δήμαρχο

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε χθες 03/11/2015  στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, Ευάγγελο Τσαμπάζη και τον Γενικό Γραμματέα, Νικόλαο Γιοβανίδη, που βρίσκονται στο νησί μας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος – ΕΣΝΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Λέσβου.

 

Η Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος,  θα αποστείλει στη Λέσβο επαγγελματίες ναυαγοσώστες, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του Λιμεναρχείου, εθελοντικά, θα συνδράμουν στις θαλάσσιες επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων – μεταναστών.

Ο Δήμαρχος, καλωσόρισε τα μέλη στο νησί μας, τους ευχαρίστησε θερμά για την μεγάλης σημασίας ανθρωπιστική τους βοήθεια, η οποία θα συμβάλει καθοριστικά στην μάχη για τη διάσωση κάθε ανθρώπινης ζωής. «Κάθε βοήθεια που αποτρέπει την απώλεια αθώων ψυχών είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά πολύτιμη και αναγκαία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαληνός.  

Οι κ. Τσαμπάζης και Γιοβανίδης, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υποδοχή και την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσαν ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Προϊσταμένου της Λιμενικής Αστυνομίας, Αντώνη Σοφιαδέλλη.

 

Μοιράσου το άρθρο!