Πολιτική

10/07/2015 - 16:40

Επανεκκίνηση τριών οδικών έργων στη Λέσβο - Επίσκεψη Χ. Καλογήρου

Τ

ρία βασικά οδικά έργα, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο, η υλοποίηση των οποίων ξεκίνησε και πάλι, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Περιβάλλοντος  και Βιομηχανίας κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου κ. Φώτη Κρητικόπουλο.

 

Πρόκειται για τα εξής έργα:

·         Βελτίωση 2ης Επαρχιακής Οδού Παπάδου - Πλωμαρίου, συνολικού προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ.

·         Βελτίωση 4ης Επαρχιακής Οδού Κεραμείων- Πολιχνίτου, παράκαμψη Κεραμείων - Καρίνης, συνολικού προϋπολογισμού 7.150.000 ευρώ.

·         Βελτίωση της 9ης Επαρχιακής Οδού Λάμπου Μύλοι - Πηγή, συνολικού προϋπολογισμού 5.799.000 ευρώ.

 

Οι εργασίες τους είχαν σταματήσει λόγω της έλλειψης ρευστότητας που οδήγησε στην έλλειψη πρώτων υλών και καυσίμων. Η ανάδοχος εταιρεία κατάφερε στην παρούσα φάση να εξασφαλίσει καύσιμα και ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο για την ομαλή εκτέλεση των έργων.

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη και υπογράμμισε την σημασία της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται από τις εταιρείες, ώστε υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα έργα ανταποκρινόμενες στις υποχρεώσεις τους, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται η τοπική οικονομία με θέσεις εργασίας.

Μοιράσου το άρθρο!