Πολιτική

15/02/2013 - 17:08

Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Παύλου Βογιατζή προς τον υπουργό τουρισμού

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατέθεσε χθες στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση και Αναφορά προς την Υπουργό Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, με θέμα τη χρηματοδότηση μέσω χορηγίας από τον ΕΟΤ της συμμετοχής της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η γέννηση ενός αρχιπελάγους» στη Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.
Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και, όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο του Μουσείου προς τον ΕΟΤ, στόχο έχει μέσα από σημαντικά εκθέματα, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και διαδραστικές εφαρμογές να παρουσιάσει τις διεργασίες και τα αποτελέσματα των δυνάμεων που διαμόρφωσαν το ιστορικό αρχιπέλαγος, στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και την εξέλιξη της ζωής στην περιοχή.

Η έκθεση αυτή, που πρόκειται να παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και ενδεχομένως και σε μουσεία του εξωτερικού, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Βερολίνου και να αποτελέσει μέρος ενός περιπτέρου αφιερωμένου στα γεωπάρκα της χώρας μας, στα οποία από φέτος έχει ενταχθεί και ολόκληρη η Λέσβος υπό την UNESCO, χρειάζεται την έγκριση της ανάλογης χορηγίας από τον ΕΟΤ.

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, δήλωσε σχετικά πως:
«Οφείλουμε να προβάλουμε τα υψηλής αξίας πολιτιστικά και φυσικά μας μνημεία, σημαντικότερο πόλο έλξης του τουρισμού στη χώρα μας, με κάθε ευκαιρία. Πολύ περισσότερο, εάν πρόκειται για μία έκθεση, όπως αυτή που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που συνδυάζει τη γνώση της ιστορίας με οπτικοακουστικό υλικό και σύγχρονες διαδραστικές εφαρμογές, που συνιστούν ένα πανόραμα των νησιών του Αιγαίου πελάγους. Η υποστήριξη λοιπόν της συμμετοχής της είναι σημαντική, ιδιαίτερα, αν λάβουμε υπόψη μας πως η Διεθνής Έκθεση του Βερολίνου είναι μία έκθεση κατεξοχήν τουριστικού ενδιαφέροντος, η οποία μάλιστα συγκεντρώνει και πολύ υψηλό ποσοστό επισκεψιμότητας παγκοσμίως. Γι’ αυτό και θεώρησα σκόπιμο να ενημερώσω προσωπικά με Ερώτησή μου την Υπουργό Τουρισμού ευελπιστώντας πως ο ΕΟΤ θα εγκρίνει τελικά τη χορηγία και θα επωφεληθεί και ο ίδιος από τη σημαντική τουριστική προβολή όχι μόνο της Λέσβου και των νησιών του Αιγαίου, αλλά ολόκληρης της χώρας μας στο εξωτερικό».

Μοιράσου το άρθρο!