Πολιτική

27/10/2010 - 10:48

Επισκέψεις Νάσου Γιακαλή σε Πολιχνίτο και Νοσοκομείο

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής επισκέφθηκε χθες τον Πολιχνίτο, όπου πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία, τονίζοντας την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου, τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται με την καθιέρωση του θεσμού της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και τις δυνατότητες που θα αναπτυχθούν με την έναρξη εφαρμογής του θεσμού.

Ο κ. Γιακαλής ανέλυσε το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο», επισημαίνοντας: «Έχουμε πλήρη γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στα νησιά μας, είτε αυτά είναι συγκοινωνιακά, είτε αναπτυξιακά με βασικά έργα υποδομής, είτε είναι προβλήματα που απασχολούν την αγροτική παραγωγή, την υγεία, την παιδεία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Ξανοίγεται μπροστά μας μια νέα περίοδος, που θα μας δώσει την ευκαιρία, εάν οι πολίτες μας εκλέξουν στην Περιφέρεια, να αλλάξουμε τους όρους στο Βόρειο Αιγαίο, με φαντασία, σχέδιο, αγωνιστικότητα και σωστή διαχείριση, να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις δομές και τις συνθήκες, ώστε ο τόπος μας να πάει μπροστά.»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Γιακαλής τόνισε: «Εμείς, έχουμε την εμπειρία, τη θέληση να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου. Δεν έχουμε μάθει στη ζωή μας να βλέπουμε τα τρένα να περνούν, να χάνονται δηλαδή ευκαιρίες, όπως έκανε ως Νομάρχης ο κ. Βογιατζής, τα τελευταία χρόνια.

Ακούμε και βλέπουμε στις διάφορες διαφημίσεις του Συνδυασμού του κ. Βογιατζή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι η φωνή τους θα ακούγεται. Εμείς ξέρουμε όμως, ότι τίποτα δεν είπαν, καμιά φωνή δεν ακούστηκε, όταν ολόκληρη η Λέσβος έγινε ένας Δήμος, την ίδια ώρα που με τους συνεργάτες μου είχαμε την παρρησία και να καταγγείλουμε και να δεσμευτούμε, ότι θα παλέψουμε ώστε αυτό να το αλλάξουμε. Αν θυμάμαι καλά μάλιστα, όταν ανέκυψε το θέμα του ενός Δήμου για τη Λέσβο, ο κ. Βογιατζής είχε συμφωνήσει λέγοντας “καλός είναι κι ο ένας Δήμος”.

Πιστεύω ότι αυτά ο λαός, μαζί την αδιαφανή διαχείριση και τη χρεοκοπία του LesvoShop, μαζί με την αγορά ενός οικοπέδου για διοικητήριο, το οποίο μπορεί και να μη χτιστεί ποτέ, λόγω των αρχαιοτήτων που υπάρχουν στο υπέδαφος του, μαζί με τις σπατάλες για τα ταξίδια της δήθεν τουριστικής προβολής, η οποία βέβαια δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα για τον τόπο, θα τα θυμηθεί στις 7 Νοεμβρίου.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στον Πολιχνίτο ο κ. Γιακαλής δεσμεύτηκε ότι «θα είμαστε με έργα και πράξεις κοντά στον πολίτη των νησιών μας, κοντά στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τις παραγωγικές τάξεις, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για να αλλάξουμε τα νησιά μας, για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.»

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Γιακαλής, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Βερβέρη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο» επισκέφθηκαν το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου είχαν συνάντηση με τον Διοικητή κ. Παύλο Παπαδόπουλο. Ακολούθως συνομίλησαν με τους Διευθυντές των διαφόρων τμημάτων, καθώς και με το νοσηλευτικό προσωπικό. Λίγο αργότερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παραβρέθηκε στη Δοξολογία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Μόρια.

Μοιράσου το άρθρο!