Πολιτική

02/06/2011 - 21:49

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Αμερικανικού Πανεπιστημίου στο Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π

Με αφορμή την τελετή λήξης του προγράμματος, μεταξύ  της Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π  και του Πανεπιστημίου του Southern Maine, που ξεκίνησε το 1991 με την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών ανταλλαγών, που στοχεύουν στην προαγωγή της δημιουργικής έκφρασης και του πολιτισμού και την αλληλογνωριμία και μετάδοση εμπειριών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη,  στην έδρα της Γενικής Γραμματείας, στη Μυτιλήνη,  από τα μέλη της αντιπροσωπείας του πανεπιστημίου, αποτελούμενη από δεκαπέντε φοιτητές και την υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Mary Snell.

Ο κ. Χαλκιώτης, αφού καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας και τους ευχήθηκε κάθε ευόδωση στις προσπάθειες του σημαντικού, όπως το χαρακτήρισε, δεκαπενθήμερου εργαστηρίου που πραγματοποιείται στη Μήθυμνα της Λέσβου, αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία της Λέσβου και στη σημαντική προσφορά των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Εξήγησε δε στους παρευρισκόμενους ότι το νησί της Λέσβου, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, είναι από τις ελάχιστες γεωγραφικές ενότητες, που στο πέρασμα του χρόνου, γέννησαν σπουδαίους φιλοσόφους, ποιητές και καλλιτέχνες, κάνοντας σαφή αναφορά στη Σαπφώ, στο Θεόφραστο, στον Αρίωνα, στον Αλκαίο, στον Τέρπανδρο και στον Πιττακό, αλλά και στους νεότερους, όπως είναι ο Ελύτης και ο Μυριβήλης.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν παρέλειψε να εξηγήσει στους προσκεκλημένους, το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Γενική Γραμματεία στον Αιγαιακό χώρο και ιδιαίτερα στους τομείς της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του φυσικού περιβάλλοντος και της ανάδειξης κάθε μορφής τέχνης.

Από την πλευρά τους τόσο η υπεύθυνη του προγράμματος του Πανεπιστημίου κ. Mary Snell, όσο και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Χαλκιώτη για τη θερμή υποδοχή και το έκδηλο ενδιαφέρον του, αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα του προγράμματος και στα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν απ΄ αυτό. Ακόμη, η κ.Snell, εξήρε τις φυσικές ομορφιές της Λέσβου και τη μεγάλη  προσφορά των ανθρώπων της, στις τέχνες και στον πολιτισμό.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, στη διάρκεια της συνάντησης, έθεσαν αρκετά ερωτήματα προς τον κ. Χαλκιώτη, για θέματα που τους αφορούν και έλαβαν κατατοπιστικές απαντήσεις,

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Χαλκιώτης πρόσφερε σε κάθε συμμετέχοντα  στο πρόγραμμα, έντυπο υλικό με θέμα το Αιγαίο.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee