Πολιτική

11/09/2013 - 12:29

Επίσκεψη Δημάρχου στην Άντισσα - Εγκαίνια Γυμνασίου

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ερεσού – Αντίσσης, Αντώνη Κουμαρά, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού, Χρήστο Κορδώνη, και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άντισσας, Κυριάκο Αμπατζή, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί στην τελετή Αγιασμού της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στην κοινή εκδήλωση στο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Άντισσας, η οποία ετελέσθη επί παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ερεσού – Αντίσσης, κ. Λουκαδέλλη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Άντισσας, τοπικών συμβούλων, των διευθυντών, των καθηγητών και των μαθητών των παραπάνω σχολικών μονάδων και των γονέων των μαθητών των σχολείων αυτών.

Ταυτόχρονα, εγκαινιάσθηκε και το Γυμνάσιο Άντισσας, μετά την εκτέλεση εκτεταμένων εργασιών υποστύλωσης, διαρρύθμισης και λοιπών σχετικών οικοδομικών εργασιών, στο οποίο είχαν σημειωθεί εκτεταμένα προβλήματα στατικότητας. Η δαπάνη ύψους 82.000 Ευρώ, καλύφθηκε από τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου Λέσβου (ΣΑΤΑ) και έτσι αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του εν λόγω σχολείου, η οποία επί 2,5 περίπου χρόνια καταταλαιπωρούσε τους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές και την κοινωνία γενικότερα της περιοχής αυτής.

Τέλος, εγκαινιάστηκε και ο ευπρεπισμός του γειτονεύοντος στον ίδιο αυτό χώρο Λυκείου Άντισσας, με δαπάνες της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της οποίας Πρόεδρος, ως γνωστόν, είναι ο κ. Παναγιώτης Ζαφειρίου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, στον χαιρετισμό του προς όλους τους παριστάμενους, ευχήθηκε μια καρποφόρα νέα σχολική χρονιά, ανέλυσε λεπτομερώς τις συστηματικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής ημεροχρονολογιακά, έως ότου επέλθει το ευτυχές τελικό αποτέλεσμα και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν σ’ αυτό, τονίζοντας εν κατακλείδι, ότι, δίχως την διάθεση των 82.000 Ευρώ από το ισχνό ταμείο του Δήμου Λέσβου, χωρίς καμία κρατική χρηματική βοήθεια, πλην της συντάξεως της σχετικής μ

Μοιράσου το άρθρο!