Πολιτική

10/02/2014 - 00:00

Επίσκεψη Γραμματέα ΚΕ ΔΗΜΑΡ Θ.Θεοχαρόπουλου στη Λέσβο

Τ

η Παρασκευή 7/2/14 επισκέφθηκε τη Λέσβο ο Γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος με την ευκαιρία της οργάνωσης από την Tοπική Eπιτροπή ημερίδας με θέμα τον σχεδιασμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Η ημερίδα στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ.Δανέλλης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου Γ.Τσακίρης και ο επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θ.Κίζος με συντονιστή τον Γ.Σπιλάνη, επ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, είχε ως στόχο να αναδείξει την αναγκαιότητα της μετακίνησης του ενδιαφέροντος παραγωγών και πολιτείας από τις επιδοτήσεις στη παραγωγή ανταγωνιστικών και ποιοτικών προϊόντων με τοπικό χαρακτήρα. Ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης ενός νέου υγιούς μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση που θα λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές συνθήκες των νησιωτικών περιοχών.

Κατά τη παραμονή του στη Λέσβο ο κ. Θεοχαρόπουλος επισκέφθηκε με κλιμάκιο στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου:

  • Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου σε συνάντηση του με τους αντιπρυτάνεις κκ Γ.Κάλλα και Ν.Σουλακέλλη και τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης Ν.Ζούρο συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν το ίδρυμα. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης της φοιτητικής μέριμνας που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποστηριχθούν με σίτιση και στέγαση φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια και της υποστελέχωσης του ιδρύματος σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.
  • Την επιχείρηση τυποποίησης βιολογικού ελαιολάδου «Γλιγλής» στο Σκόπελο Γέρας όπου ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη της μονάδας για τις προσπάθειες που καταβάλει ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς και στην έλλειψη συστηματικής βοήθειας από το κράτος, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι μόνο με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων με στόχο την παραγωγή προϊόντων ποιοτικών και με ταυτότητα μπορεί να κερδηθεί η μάχη για την ανταγωνιστικότητα. 
  • Το Επιμελητήριο Λέσβου όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Β.Μυρσινιά τον οποίο και ενημέρωσε για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ελεύθερων επαγγελματιών και τη ρευστότητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και για τα κοινωνικά άδικα και οικονομικά αναποτελεσματικά φορολογικά πρόστιμα. Από τη πλευρά του ο κ.Μυρσινάς αναφέρθηκε στην ανάγκη για σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και στην αναγκαιότητα για ειδικά μέτρα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις. Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε τέλος ειδικά  στη πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση για τα θέματα νησιωτικότητας που υποστήριξε στη Βουλή ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

 

  

Μοιράσου το άρθρο!