Πολιτική

22/07/2019 - 13:28

Επίσκεψη Θ. Βαλσαμίδη στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του Μεσοτόπου

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Μεσοτόπου, επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσοτόπου κ. Γαβριήλ Πιπίνη. 

 

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Μεσοτόπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στο πλαίσιο 2 έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε χειμάρρους της περιοχής ως εξής:

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ΤΑΒΑΡΙ», συνολικού  Π/Υ 2.400.000 €

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/ ΧΡΟΥΣΟΣ - ΠΟΔΑΡΑΣ», συνολικού Π/Υ 4.100.000 €

Στο πλαίσιο των έργων περιλαμβάνονται οι εργασίες:

  • Επένδυση – προστασία πρανών με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια σε τμήματα των χειμάρρων Χρούσου, Ποδαρά και Ταβαρίου.
  • Επένδυση – προστασία πρανών με τοιχία βαρύτητας σε τμήματα των χειμάρρων Ταβαρίου εντός του οικιστικού ιστού.
  • Καθαρισμός κοίτης χειμάρρων από φερτά υλικά.

Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη του έτους. Τα έργα χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και υλοποιούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Δήλωση Θ. Βαλσαμίδη:

“Η χρησιμότητα των αντιπλημμυρικών έργων φαίνεται όταν εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία είναι δυστυχώς όλο και συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τα τελευταία χρόνια, καταγράψαμε και ιεραρχήσαμε τα συσσωρευμένα προβλήματα στους χειμάρρους του νησιού, δρομολογήσαμε και υλοποιήσαμε στοχευμένες παρεμβάσεις με στόχο πρωταρχικά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που εργάστηκαν ακούραστα και συνεχίζουν να εργάζονται και πέρα από τις δυνάμεις τους για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Μοιράσου το άρθρο!