Πολιτική

26/09/2013 - 18:40

Επίσκεψη του Γ. Ζερδελή στο Κέντρο Μεταναστών στη Μόρια

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, Βασιλική Κατριβάνου και Δημήτρης Τσουκαλάς σχετικά με τον πρόσφατο τραγικό θάνατο οικογένειας προσφύγων από τη Συρία στη Σάμο. Μετά την περιγραφή των γεγονότων, οι βουλευτές θέτουν ερωτήματα στους υπουργούς με τα οποία όχι μόνο καταδεικνύουν την εγκληματική αδιαφορίτης κυβέρνησης αλλά ζητούν ταυτόχρονα η πολιτεία να αναλάβει τις ηθικές τις υποχρεώσεις, όπως προκύπτουν από το διεθνές και εθνικό δίκαιο.
 
Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί στα νησιωτικά μας σύνορα οι θάνατοι μεταναστών. Η πολιτική που ευθύνεται για το θάνατο της Λαμίς και των παιδιών της, Ουντάι και Λαϊάλ, για τα πολύνεκρα ναυάγια στη Λέσβο των τελευταίων μηνών με θύματα πρόσφυγες, για την καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα αστυνομικά τμήματα και τα κέντρα κράτησης είναι η ίδια πολιτική που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, που αναγκάζει τους νέους επιστήμονές μας να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο της μετανάστευσης, που σπρώχνει στην αυτοκτονία χιλιάδες συνανθρώπους μας, που οπλίζει τα χέρια των νεοναζί εναντίον του κάθε Παύλου Φύσσα.
 
Αυτή την πολιτική έχουμε χρέος να την ανατρέψουμε. Και αυτό μπορεί γίνει μόνο με σεβασμό στη ζωή και την αξιοπρέπεια εξίσου ντόπιων και μεταναστών. Γι' αυτό το λόγο, ειδικά εδώ στη Λέσβο των δημοκρατικών παραδόσεων, τη Λέσβο που οι πολίτες της κατάφεραν να δημιουργήσουν το πρώτο κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας, είναι απαράδεκτο η πολιτεία να προκρίνει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αντιτιθέμενοι στη δημιουργία οποιασδήποτε νέας Παγανής, αύριο 27 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη κοινωνικών φορέων θα επισκεφθεί το Κέντρο Μεταναστών στη Μόρια, ώστε να διαπιστώσουν από κοντά αν οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης περί δημιουργίας Κέντρου Πρώτης Υποδοχής αληθεύουν ή αν τελικά θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ανοίγοντας ένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις θα κινηθούμε περαιτέρω.

Μοιράσου το άρθρο!