Πολιτική

15/02/2011 - 15:33

Επίσκεψη Βουνάτσου Στο Ατσγγαναριό .... ( Προσοχή δεν είναι χωριό της Λέσβου!)

15/02/2011 ώρα 15:35

Σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2011 το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατό και τον Προϊστάμενο των Διοικητικών Υπηρεσιών Στέλιο Ελευθερίου, επισκέφθηκε τις αποθήκες του Δήμου Λέσβου στη θέση Νταμάρια δίπλα στο συγκρότημα των Τεχνικών- Επαγγελματικών Λυκείων (μίσθιο κ. Κουντσούρου προς τον οποίο οφείλονται μισθώματα άνω των 100.000 Ευρώ μέχρι σήμερα) στη Μυτιλήνη, όπου στεγάζονται η Υπηρεσία Υδραυλικών και Ηλεκτρολόγων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και το αρχείο διαφόρων υπηρεσιών του τέως Δήμου Μυτιλήνης, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος εμφανίζει εικόνα εκτεταμένου «ατσγγαναριού». Ο κ. Βουνάτσος έδωσε τις δέουσες οδηγίες για άμεσο ευπρεπισμό, συγκέντρωση των αχρήστων πάσης φύσεως αντικειμένων και υλικών και σύσταση Επιτροπής προς καταγραφή και εκποίησή τους. Προς δε και λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας των χρήσιμων υλικών ηλεκτρολογίας και υδραυλικών, επειδή κατά το παρελθόν επεχειρήθησαν επανειλημμένες κλοπές των αφενός, και αφετέρου προστασίας έναντι πυρκαγιάς σε ό,τι αφορά τους λοιπούς χώρους όπου φυλάσσονται τα προαναφερόμενα παλιά αρχεία.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λέσβου επισκέφθηκε τον χώρο της εγκατάστασης των Προσκόπων στο Μακρύ Γιαλό Μυτιλήνης, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από μακρού χρόνου σ’ αυτούς και έδωσε οδηγίες για την αξιοποίηση και οικονομική εκμετάλλευση της δημοτικής αυτής περιουσίας.

Κατόπιν, ο κ. Βουνάτσος επισκέφθηκε συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου-κήπων του Δήμου, τα οποία φροντίζουν τούτες τις μέρες για το κλάδεμα και τον εξωραϊσμό των πλατειών, δεντροστοιχίων των κεντρικών πλατειών και των οδών της πόλης της Μυτιλήνης και ζήτησε πληροφορίες για τις ανάγκες της εργασίας τους δίνοντας σχετικές οδηγίες για τη σύντομη ολοκλήρωση του έργου τους.

Τέλος, ο κ. Βουνάτσος επισκέφθηκε δύο συνεχόμενα οικήματα στην τοποθεσία «Ταμπακαριά» της πόλης της Μυτιλήνης, τα οποία είχαν μισθωθεί από τον Λαογραφικό Οργανισμό Λαϊκής Τέχνης του τέως Δήμου Μυτιλήνης για τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου, το οποίο ουδέποτε λειτούργησε, και για το οποίο οφείλεται μίσθωμα στους εκμισθωτές 16 μηνών. Σε συνεννόηση δε με τους ιδιοκτήτες- εκμισθωτές επετεύχθη συμφωνία λύσης της ανώμαλης αυτής οιονεί μίσθωσης με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2010.

 

Σημείωση Lesvosnews: Η λέξη "ατσγγαναριό" υπάρχει στο επίσημο  Δελτίο Τύπου του Δήμου.  Μας αρέσει που ο Δημήτρης Βουνάτσος επιλέγει τέτοιες λέξεις για να περιγράψει την καταστάση.

Μοιράσου το άρθρο!