Πολιτική

03/05/2012 - 14:51

Επίσκεψη υποψηφίων Βουλευτών Ν.Λέσβου της Κοινωνικής Συμφωνίας στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

mg class="aligncenter size-full wp-image-44150" title="ks-ververis" src="/lesvosnews.net/sites/default/files/2012/05/ks-ververis.jpg" alt="" width="540" height="543" />

Οι υποψήφιοι Βουλευτές Ν.Λέσβου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» Αριστείδης Ταξείδης και Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Ν.Λέσβου Ηρακλή Βερβέρη προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που απασχολούν την Π.Ε. Λέσβου και Λήμνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου κ. Βερβέρης έθεσε τα ζητήματα που αφορούν την Λέσβο, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση, τα έργα του ΕΣΠΑ, η μεγάλη ανεργία, οι χαμηλές τιμές των τοπικών αγροτικών προϊόντων και το ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις του κόμματός τους και επεσήμαναν πως σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα αντιγράφουν τις θέσεις της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ», όπως αυτές, περί Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και των ισοδυνάμων μέτρων. Πρόσθεσαν όμως ότι σίγουρα δεν θα μπορέσουν να τις εφαρμόσουν, γιατί είναι δέσμιοι του 2ου μνημονίου που έχουν ψηφίσει και οι δύο.

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» είναι μια δυνατή και ρεαλιστική φωνή αντίστασης στο μνημόνιο, στην ύφεση και την διάλυση της κοινωνίας. Για έναν εναλλακτικό δρόμο μέσα στην Ευρωζώνη, που θα οδηγεί την Ελλάδα σε έξοδο από την κρίση με την κοινωνία ισχυρή και όχι χρεωκοπημένη και παραδομένη. Ακόμα συμπλήρωσαν οι δύο υποψήφιοι Βουλευτές Ν. Λέσβου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ», ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, το οποίο σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τις ιδεολογικές του αρχές και την διακήρυξη του στο πλευρό των μη προνομιούχων Ελλήνων.

Οι κ.κ. Ταξείδης και Παπακωνσταντινίδης μίλησαν για νέο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας με κόκκινες γραμμές την ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική συνοχή, που είναι αδιαπραγμάτευτα.

Μοιράσου το άρθρο!