Πολιτική

23/01/2012 - 10:37

Επιστολή από την ΑΔΕΔΥ Λέσβου για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

trong> 

                                  ΠΡΟΣ:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΥΠΟΥΡΓΟ      ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, 

                                           Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ,  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

                                           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β΄ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

                                           ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,   ΜΜΕ                                                                                                                                                                     

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αντίθεσή της στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η οποία εξαγγέλθηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοΐδη στα πλαίσια σχεδίου νόμου για την «αναδιοργάνωση» του Υπουργείου του. Σε μια εποχή που τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων λεηλατούνται και που τα νησιά μας υποφέρουν διπλά από τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας, η κατάργηση αυτή σηματοδοτεί την εγκατάλειψη των δεσμεύσεων είχε αναλάβει μέχρι τώρα η Πολιτεία να ενισχύει τα νησιά και να αντιμετωπίζει με ειδικές πολιτικές τα προβλήματά τους.

Επιπλέον, η διαδικασία «μεταφοράς» των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας σε άλλη υπηρεσία δεν εγγυάται σε καμιά περίπτωση την τύχη των θέσεων εργασίας τους. Αντιθέτως, με τη βεβιασμένη «πλειοδοσία» του στη μείωση των οργανικών μονάδων του Υπουργείου του, ο κ. Χρυσοχοΐδης προαναγγέλλει ουσιαστικά την πολιτική απολύσεων μέσω κατάργησης οργανικών θέσεων και μονάδων η οποία απειλεί να εφαρμοστεί σε ολόκληρο τον Δημόσιο τομέα με το πρόσχημα του «εξορθολογισμού» του.

Γι’ αυτό και καλούμε τους υπαλλήλους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους συλλόγους τους να αντιδράσουν και να εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που κινητοποιούνται εναντίον αυτής της απόφασης .Σαν εργαζόμενοι και σαν νησιώτες θα πρέπει να βάλουμε φραγμό με τους αγώνες μας στην πολιτική των απολύσεων στο Δημόσιο, στην πολιτική περικοπών στους μισθούς, στις συντάξεις και στα κοινωνικά μας δικαιώματα και στην πολιτική της εγκατάλειψης των νησιών μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λέσβου

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

           ΚΑΝΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ                                                 ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ .

 

Μοιράσου το άρθρο!