Πολιτική

17/01/2012 - 12:27

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Προκόπη Σινάνη για τη ηλεκτροδότηση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Ιππείου.

yle="text-align:justify;">ΠΡΟΣ:   - Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτριο Βουνάτσο

    

                                                                                               ΚΟΙΝ:    -Τοπικά Μ.Μ.Ε         

 

ΘΕΜΑ: Μη ηλεκτροδότηση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Ιππείου.

 

Κε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την εντονότατη διαμαρτυρία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου για ακόμη μια γραφειοκρατική καθυστέρηση σε ζήτημα που απασχολεί την τοπική μας κοινωνία.

Συγκεκριμένα, την 21 Νοεμβρίου 2011, το Δ.Σ Λέσβου ενέκρινε το πρωτόκολλο προσωρινής και  οριστικής παραλαβής του έργου <<ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΙΠΠΕΙΟΥ>>, συνολικής δαπάνης ευρώ 180.516,87 επιφυλασσόμενο για τον ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό που δεν ήταν δυνατόν να παραληφθεί επειδή το κτήριο δεν είχε ηλεκτροδοτηθεί.

Μετά από τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου για την ανάγκη ηλεκτροδότησης της εν λόγω αίθουσας, ελήφθη στις 6-12-2011 η με αριθμό πρωτοκόλλου 103275 ανάληψη υποχρέωσης της δαπάνης που απαιτείτο. Στις 8-12-2011, από την ενημέρωση που είχα από το λογιστήριο του Δήμου, είχε εκδοθεί το σχετικό ένταλμα πληρωμής και υπολειπόταν μόνο η πληρωμή του ποσού στη ΔΕΗ έως το τέλος του χρόνου.

Δυστυχώς σήμερα ενημερώθηκα, από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, πως τελικά δεν έγινε η απαιτούμενη πληρωμή με τον προϋπολογισμό του 2011 και θα πρέπει να περιμένουμε το νέο προϋπολογισμό να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία.

Κε Δήμαρχε,

Η λειτουργία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αποτελεί πάνδημο αίτημα των κατοίκων του χωριού μας και πολύ περισσότερο των έξι συλλόγων που εδράζουν στην περιοχή (Πολιτιστικός Σύλλογος Άγιος Προκόπιος, ΑΦΣ Αστέρας Ιππείου, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Προληπτικής Ιατρικής Ευεργέτουλα, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου, Ομάδα Εθελοντών Ιππείου).

Σε μια εποχή που οι Σύλλογοι και οι Εθελοντές πρωταγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα και η συμβολή τους στον αγώνα της καθημερινότητας κρίνεται  καταλυτική, ουδείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει φραγμούς στην εκπλήρωση των σκοπών τους θέτοντας απέναντί τους γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Για τον λόγο αυτό σας καλώ, αφού προηγουμένως εξετάσετε τι δαπάνες πληρώθηκαν το τελευταίο 20ήμερο του Δεκεμβρίου, να αποδώσετε ευθύνες στους υπαίτιους της προαναφερθείσας καθυστέρησης και να δώσετε εντολή για συνέχιση της διαδικασίας ηλεκτροδότησης αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ώστε να παραληφθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός και να δοθεί σε λειτουργία.

                                                                                                                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ ΙΠΠΕΙΟΥ

                                                                                                                                                                ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΙΝΑΝΗΣ

 

-------------------

Βλέπε την  απόφαση που είχε δημοσιευτεί στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ":

ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!