Πολιτική

02/07/2014 - 20:10

Επιστολή Δημάρχου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά.... κουμάντο κάνει το ΤΑΙΠΕΔ

style="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την παρακάτω επιστολή.
 
 
Προς: Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
 Γραφείο Υπουργού
 
ΘΕΜΑ: « Απάντηση στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 43464 Φ. 8.1. έγγραφο του τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σχετικά  με ερώτηση του Βουλευτή κ. Γιάννη Ζερδελή για την αδυναμία φορτοεκφόρτωσης καυσίμων στη Λέσβο».  
Το ζήτημα που έχει ανακύψει με το ακίνητο υπό στοιχεία ΑΒΚ 121 στο Μακρύ Γιαλό Μυτιλήνης αφορά άμεσα το Δήμο καθώς, τους δημότες και την κοινωνία όλης της πόλης της Μυτιλήνης και του νησιού μας και δεν είναι δυνατόν να συναινέσουμε ποτέ στην απεμπόληση μακροχρόνιων δικαιωμάτων του Δήμου αλλά και του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, προς τους οποίους έχει παραχωρηθεί ανέκαθεν η εξ’ ημισείας χρήση της ως άνω έκτασης των 50 στρεμμάτων του όλου χώρου του PARKING και του εμπορικού λιμανιού, επειδή η Κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων,  η οποία πολιτική αυτή, μας βρίσκει άκρως αντίθετους. Μετά την επισυναπτόμενη στο παρόν υπ’ αρίθμ. πρωτ. 1814/22-5-2014 αρνητική απάντηση του κ. Μανιατόπουλου Κωνσταντίνου, Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ως άνω χώρου του PARKING, που μας αφορά άμεσα, για την ταυτότητα του επικαλούμενου λόγου, αφού εμείς έχουμε τη χρήση των υπολοίπων 25 στρεμμάτων, συγκάλεσα σύσκεψη την Παρασκευή 6-6-2014, στην οποία παρευρέθηκαν εκτός εμού ο κ. Ζαμτράκης, ο Αντιδημάρχος Ποιότητας Ζωής και Δόμησης, κ. Βατός Γιάννης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Τσαμπάνης Γιάννης, συζητήσαμε διεξοδικά για τα τεκταινόμενα από το ΤΑΙΠΕΔ, και ακολούθως παραχωρήσαμε συνέντευξη στην τοπική τηλεόραση TVM, για το εν λόγω θέμα. Στη συνέχεια λόγω του σοβαρότητας του θέματος, εισηγήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη σχετικής απόφασης για το χειρισμό της υπόθεσης καθώς βλάπτονται ύψιστα συμφέροντα της πόλης της Μυτιλήνης και του Δήμου μας ολόκληρου, ζητώντας το μεν να καταδικάσει το σώμα την Κυβέρνηση για την ως άνω ενέργειά της καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ, το δε να ζητήσει την παραμονή των πραγμάτων ως έχουν μέχρι σήμερον και στο διηνεκές. Πράγματι το σώμα το Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου με την υπ’ αριθμ. 312/2014 επισυναπτόμενη στο παρόν απόφασή του, αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την εισήγηση του Δημάρχου, να εγκρίνει τον από κοινού με το Λιμενικό Ταμείο ορισμό νομικού για την υποστήριξη των συμφερόντων τους και τη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή φορέων του νησιού, η οποία θα απευθυνθεί στον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα της χρήσης και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου του παρκινγκ και του εμπορικού λιμανιού, συνολικής εκτάσεως 50 στρ.  
Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα ως άνω, σας δηλώνω ότι είμαστε αντίθετοι με τον εκ μέρους σας μέχρι σήμερα χειρισμό της υπόθεσης και σας ζητάμε να πάρετε άμεσα θέση για τη διευθέτηση  του ζητήματος, εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα του ακριτικού μας Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.
Με τιμή,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!