Πολιτική

24/04/2016 - 07:35

Επιστολή-παρέμβαση Σ.Γαληνού για τη μετακίνηση Ιατρού Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

Τ

ο ενδεχόμενο να φύγει ο νευροχειρούργος Ευριβιάδης Μπαϊραμίδης από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης απασχόλησε όλη την κοινωνία της Λέσβου. Μάλιστα το θέμα από την στιγμή που  αναρτήθηκε στο Lesvosnews.net προκάλεσε χιλιάδες κοινοποιήσεις και μέχρι σελίδα υποστήριξης του κ. Μπαϊραμίδη δημιουργήθηκε. 

Ο Δήμαρχος Λέσβου αναλαμβάνει πρωτοβουλία και με επιστολή του παρεμβαίνει τόσο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όσο και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα.
 
Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου: 
 
Θέμα επιστολής: Μετακίνηση Ιατρού Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη από το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Κοιν. Γραφείο Πρωθυπουργού 
κ. Αλέξη Τσίπρα
Διοικητή ΒΓΝΜ κα Άννα Ζερβού
Ιατρικό Σύλλογο Μυτιλήνης
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 
Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία της Λέσβου.
Το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο (ΒΓΝ) της Μυτιλήνης, υποστηρίζει το σύνολο του πληθυσμού της νήσου, περίπου 87.000 μόνιμοι κάτοικοι, σε όλες της βαθμίδες περίθαλψης. Όπως όλα τα περιφερειακά Νοσοκομεία, επιτυγχάνει σε πολύ υψηλό βαθμό να επιτελέσει το έργο του, μέσα από αντίξοες συνθήκες, τόσο λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, όσο και λόγω της αδυναμίας πλήρους στελέχωσης των εξειδικευμένων κλινικών του. Η αδυναμία αυτή, παρουσιάζεται εντονότερη σε ειδικότητες που, για διαφόρους λόγους, δεν επιλέγονται εύκολα από τους ιατρούς, όπως η Νευροχειρουργική, μετατρέπεται δε σε πλήρη, αν αναζητηθούν ιατροί με επιπλέον αξιοσημείωτη εμπειρία, στις ειδικότητες αυτές. Είναι σύνηθες, στελέχη αυτού του επιπέδου να προτιμούν μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα της Χώρας και, δυστυχώς πολλές φορές, κέντρα της αλλοδαπής. 
Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, νευροχειρουργός, υπηρετεί από το 2011 στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Η εδώ θητεία του, πέραν από επιτυχής, συνέβαλε στην οργάνωση πλήρους Νευροχειρουργικής κλινικής, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που έγιναν ορισμένες επεμβάσεις για πρώτη φορά σε ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο. Φυσικά, τα περιστατικά που απαιτούν την επέμβαση νευροχειρουργού αντιμετωπίζονται πλέον στη Μυτιλήνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, ιατρικά και οικονομικά, όσο και για το εθνικό σύστημα υγείας και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες.
Η σύμβαση του ως άνω ιατρού λήγει δυστυχώς κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, επιστήμονες που διαθέτουν τους Τίτλους και το βιογραφικό του δεν θα δυσκολευτούν-το αντίθετο μάλιστα, είναι περιζήτητοι- να μονιμοποιήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, με μία σχέση εργασίας αντίστοιχη της μόνιμης προσφοράς τους στον τομέα υγείας που υπηρετούν. Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης έχει εκφράσει ρητά την βούλησή του να παραμείνει μόνιμα στην Μυτιλήνη και στο Νοσοκομείο της. Συμμερίζομαι πλήρως το αίτημά του επειδή είναι λογικό, επειδή είναι ηθικό και προπάντων όμως επειδή είναι δίκαιο. Δίκαιο για τον ίδιο, δίκαιο και για τον τόπο, την Λέσβο, που του έδωσε όχι μόνο την εμπειρία που καταγράφεται στο βιογραφικό του, αλλά και τις πιο σημαντικές σελίδες του, τις επιτυχίες του.
Ως Δήμαρχος της Λέσβου, ενός ακριτικού νησιού αποτελούμενο από μια κοινωνία που κράτησε ψηλά τις ανθρώπινες αξίες, όπως διαπιστώσατε πολλάκις ο ίδιος, χωρίς «ανταλλάγματα» ή «δεύτερες σκέψεις» σας διαβιβάζω ένα ανθρώπινο και πάνδημο αίτημα. Παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να παραμείνει ο κ. Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε ότι είναι δυνατό ώστε οι πολίτες της Λέσβου να συνεχίσουν να έχουν το αίσθημα ασφάλειας που απορρέει από την ύπαρξη τέτοιων γιατρών στο νησί μας.
Ευελπιστώ σε μια έγκαιρη παρέμβασή σας για την ικανοποίηση του αιτήματός μου και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και επικοινωνία.
Με εκτίμηση,
Δήμαρχος Λέσβου
Σπύρος Γαληνός

Μοιράσου το άρθρο!