Πολιτική

02/09/2011 - 14:48

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ

Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα Τελωνεία της Χίου και της Λέσβου και την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών από τα απέναντι παράλια, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, κ.κ Ευάγγελο Βενιζέλο και Χρήστο Παπουτσή αντίστοιχα, ζητώντας την άμεση ανταπόκρισή τους, για την αντιμετώπιση του ζητήματος που δημιουργήθηκε και δυσφημεί στο εξωτερικό την εικόνα των νησιών μας.

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Επικοινωνώ σήμερα μαζί σας εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στα Τελωνεία της Μυτιλήνης και της Χίου, ειδικά την παρούσα περίοδο, όπου υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένο ρεύμα επισκεπτών από τη γειτονική Τουρκία.

Συγκεκριμένα οι χώροι των Τελωνείων των δύο νησιών κρίνονται ως ανεπαρκείς και σε κακή κατάσταση και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων και επισκευών ώστε να διευκολυνθεί το έργο των υπαλλήλων τους και να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Διότι είναι τραγικό να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο των διαβατηρίων, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδων Τούρκων επισκεπτών καθημερινά, στους οποίους δημιουργείται μία πολύ κακή εντύπωση με την αποβίβασή τους.

Σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας, σε μία περίοδο που ο τουρισμός και η τόνωση των τοπικών μας αγορών θα δώσει «το φιλί της ζωής» στις χειμαζόμενες τοπικές μας οικονομίες, θεωρώ ότι η παρέμβασής σας για την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης πρέπει να είναι άμεση.

Πρέπει να ενισχυθεί η υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων, με προσωπικό και ότι άλλο απαιτείται, γιατί η σημερινή εικόνα των δύο νευραλγικών υπηρεσιών στη Λέσβο και στη Χίο, δεν συνάδει με εικόνα και πύλη εισόδου ευρωπαϊκής χώρας. Η εικόνα αυτή αναμφίβολα δυσφημεί τη χώρα.

Κύριοι Υπουργοί

Το Βόρειο Αιγαίο αποτελεί μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας. Διαθέτει όμως μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Πως όμως όλα αυτά τα πλεονεκτήματα θα προβληθούν όταν ο κάθε επισκέπτης αντιμετωπίζει ως πρώτη εμπειρία με την είσοδό του, το χάλι των υπηρεσιών μας λόγω ανεπαρκών υποδομών και υποστελέχωσης;

Προσδοκώ ότι θα υπάρξει άμεσο ενδιαφέρον των Υπουργείων σας προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των Τελωνείων στο Βόρειο Αιγαίο. Να υπάρξει μέριμνα για την απρόσκοπτη έλευση των επισκεπτών από τις απέναντι ακτές.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση, στο αίτημά μας.».

Μοιράσου το άρθρο!