Πολιτική

22/11/2013 - 02:35

Επιστολή Π.Βογιατζή προς Δήμαρχο Λέσβου για πρόσκληση ΥΠΕΚΑ

Επιστολή Π.Βογιατζή προς Δήμαρχο Λέσβου για πρόσκληση ΥΠΕΚΑ

yle="text-align: justify;">Επιστολή προς τον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Δημήτριο Βουνάτσο, απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, μετά την ενημέρωση που έλαβε από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρου Καλαφάτη, για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων ένταξης και χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ έργων αποχέτευσης, ακαθάρτων, εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και ύδρευσης (εξωτερικά υδραγωγεία) σε Δήμους ή σε ΔΕΥΑ.

Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο Βουλευτής με το Υπουργείο από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη δημοσίευση της σχετικής πρότασης του ΥΠΕΚΑ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα να επανενταχθεί στο Ε.Π. «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του ΕΣΠΑ, και συνεπώς να μπορέσει να υλοποιηθεί το τεράστιας σημασίας έργο αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή της νότιας πόλης της Μυτιλήνης.

Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι ξεκινά σήμερα (21/11) η δυνατότητα για την υποβολή προτάσεων, ο Βουλευτής ζητά την προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου, ώστε να επισπευσθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, και να υποβάλει άμεσα ο Δήμος Λέσβου τη σχετική πρόταση.
 

Μοιράσου το άρθρο!