Πολιτική

26/02/2020 - 08:43

Επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου στην Καράβα

Με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψεις οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να διαλύσουν την μεγάλη πορεία που διοργάνωσε το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο στο Μανταμάδο, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρωινής απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που με ΜΑΤ προσπαθεί να προχωρήσει στην δημιουργία κλειστού hotspot. 

Δύο πούλμαν και δεκάδες αυτοκίνητα ξεκίνησαν από την Μυτιλήνη, με κατεύθυνση τον Μανταμάδο, όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στον Μανταμάδο, στην διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στην Καράβα, όπου η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει την νέα φυλακή προσφύγων και μεταναστών. Στο αίτημα να αποχωρήσουν, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, σε μια -ανεπιτυχή- προσπάθεια να διαλύσουν την συγκέντρωση, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε και η «αύρα» που βρίσκεται από σήμερα στο νησί.

Η κινητοποίηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου συνεχίζεται και σήμερα δίνοντας απάντηση στην τρομοκρατία και την καταστολή. Στο πλευρό των εργαζομένων, βρίσκεται και η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Μοιράσου το άρθρο!