Πολιτική

21/02/2022 - 17:02

Ερεσός: Λοιπόν δήμαρχε, ως πότε θα συνεχίσετε στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου;

Η ΕΡΕΣΣΟΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.

Λοιπόν δήμαρχε, ως πότε θα συνεχίσετε στο ρόλο του Πόντιου Πιλάτου;

Θα πρέπει δηλαδή πρώτα να οικοδομηθεί η παραλία και μετά ν΄ αρχίσετε τα κλάματα; 

Ισχυρίζεσθε ότι το λάθος στην παραλία ΑΦΕΤΕΛΛΗ δεν το δημιουργήσατε εσείς. Σωστά το 1960 δεν ήσασταν εσείς  δήμαρχος.

Όμως,  από τη στιγμή που αποφασίσατε να διεκδικήσετε το  αξίωμα του δημάρχου στο νεοσύστατο δήμο Δυτικής Λέσβου το 2019 , ΟΦΕΙΛΑΤΕ να γνωρίζετε πέρα από εκείνα της καθημερινότητας και  τα 3-4  μεγάλα και ιδιαίτερα  θέματα που ταλανίζουν την περιοχή.Το ένα από τα οποία είναι  η παραλία στο  Αφεντέλη.  

       Δεν ήσασταν ξένος στον τόπο. Μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήσασταν. Χωρικός αντιδήμαρχος Καλλονής αλλά και Πολιχνίτου ήσασταν. Δεν μπορείτε λοιπόν να δηλώνετε  αθώος. Δεν μπορείτε να νίπτετε τας χείρας σας.

Σήμερα αξημέρωτα έφτασαν οι μπουλντόζες στην παραλία. και μεγάλη, για τα δεδομένα του τόπου, αστυνομική δυναμη για <<προστασία>>της ιδιοκτητριας.

Εσείς πότε περιμένετε να αντιδράσετε;

 Αν  αντιδράσετε όσο και όπως  στην έκδοση της προέγκρισης οικοδομικής άδειας, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ΥΔΟΜ δυτικής Λέσβου στηριζόμενη στο τυπικά ορθό, παραβλέποντας κάθε ουσία , θα προχωρήσει  και στην έκδοση της οικοδομικής άδειας

Και τότε;……

Δήμαρχε,αρνηθείτε τις συμβουλές ανθρώπων με παλαιομοδίτικη αντίληψη της ανάπτυξης. Της αντίληψης των δεκαετιών του ΄60 και του ΄70 , που στηρίζονταν στην απόλυτη τσιμεντοποίησης των πάντων. Αυτής που αποδείχθηκε τόσο καταστροφική και για το φυσικό και για το πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας.

Σήμερα η ανάπτυξη του δήμου οφείλει να στηριχθεί στα ταυτοτικά στοιχεία του τόπου, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Η τσιμεντοποίηση της παραλίας ΑΦΕΝΤΕΛΗ ,θα αποτελέσει σκοτεινή σελίδα  στην ιστορία της πρώτης δημοτικής αρχής του δήμου Δυτικής Λέσβου.

Δήμαρχε , σας ζητάμε έστω την ύστατη ώρα να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Η παραλία ΑΦΕΝΤΕΛΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ .Να παραμείνει δημόσιο αγαθό.

Το ίδιο ζητάμε και από  όλους τους συμβούλους της δημοτικής αρχής. Να αναλάβει  ο καθένας την δική του ευθύνη πάνω στο θέμα.

Με εκτίμηση

Ζωγράφου Χρύσούλα

Βελούτσος Δημήτρης

Μοιράσου το άρθρο!