Πολιτική

17/01/2022 - 15:50

Ερεσός: ΟΧΙ στην παραχώρηση των παραλιών στην εκμετάλλευση από ιδιωτικές επιχειρήσεις - Επίσκεψη Μαρίας Κομνηνάκα

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ στην Ερεσό

ΟΧΙ στην παραχώρηση του αιγιαλού και των παραλιών στην εκμετάλλευση από ιδιωτικές επιχειρήσεις 

 

Συνάντηση με την επιτροπή αγώνα της Ερεσού είχε, την Κυριακή (16/01/22), κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή τη Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα συνοδευόμενη από τους δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δυτικής Λέσβου Γιάννη Συκά και Αντώνη Πανταχό.

Η επιτροπή ζήτησε από τη βουλευτή να συνδράμει με όλους τους τρόπους και τις δυνάμεις που διαθέτει το Κόμμα ώστε το ζήτημα που έχει προκύψει για την αξιοποίηση της παραλίας από ιδιωτικά συμφέροντα να φτάσει σε όλο το λαό του νησιού μας αλλά και μέσα στη βουλή.

Η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε στην πάγια θέση του ΚΚΕ που είναι αντίθετο με την παραχώρηση του αιγιαλού και των παραλιών στην εκμετάλλευση από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τους επισήμανε ότι όλος αυτός ο πλούτος ανήκει σε όλο το λαό του νησιού και των επισκεπτών του και αυτοί και μόνο αυτοί θα πρέπει να τον απολαμβάνουν. Τους τόνισε ακόμα ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των Ερεσιωτών σε αυτόν τον αγώνα του, όπως άλλωστε το αποδεικνύουν και οι ντόπιοι Κομμουνιστές και με την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και με την ανακοίνωση που έβγαλαν και τη μοιράζουν πόρτα πόρτα σε όλους τους Ερεσιώτες αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που έφεραν το θέμα και το ανέδειξαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Τους υποσχέθηκε δε να φέρει το θέμα στη βουλή όμως ταυτόχρονα τους παρότρυνε να κάνουν κοινωνούς στον αγώνα αυτόν όλους τους Ερεσιώτες αλλά και όλο το λαό του νησιού γιατί μόνο τότε θα έχουν το αποτέλεσμα που προσδοκούν. 

 

444

 

  Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΚΟΒ Ερεσού του ΚΚΕ.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΕΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

 

Από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε τα σχέδια για τσιμεντοποίηση της παραλίας της Ερεσού στους κατοίκους της περιοχής αλλά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω των αιρετών μας.

Στεκόμαστε, από θέση αρχής, ενάντια στις αποφάσεις των Κυβερνήσεων, που διαχρονικά παραχωρούν τους αιγιαλούς και τις παραλίες στα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Το στολίδι της παραλίας της Ερεσού είναι στολίδι για όλους, κατοίκους και επισκέπτες. Δεν είναι φιλέτο για μπίζνες ιδιωτών, που με διάφορα τερτίπια προσπαθούν  να προχωρήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.   

Οι ως τώρα κινητοποιήσεις δείχνουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αυτό το στολίδι μέχρι τέλους.

Καλούμε στον αγώνα κάθε Ερεσιώτη και Ερεσιώτισα, ώστε να μαζικοποιηθεί η επιτροπή αγώνα από όλο το λαό της Ερεσού και από τους αιρετούς της, μέχρι την τελική δικαίωση. Πηγαίνουμε κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που στο όνομα του κέρδους θυσιάζει το περιβάλλον, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Προσπερνάμε τις «φωνές» τύπου ΣΥΡΙΖΑ που εγκλωβίζουν τον αγώνα τους περιμένοντας τις αποφάσεις του ΣΤΕ για να τον εκτονώσουν και να τον μετατρέψουν σε δήθεν αντιπολιτευτικό παιχνιδάκι. 

 

 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ.

ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ.

Μοιράσου το άρθρο!