Πολιτική

08/06/2013 - 20:47

Ερεσός: Θα χειροκροτήσουν την παραίτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Κουνιαρέλλη...

trong>Από

  • Μιχάλης Κόβρας (Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού)
  • Αντωνακόπουλος Ανδρέας (Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού)
  • Στέλιος Δουγαλέρης (Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ερεσού)

 

Από την ημέρα που δημιουργήθηκε ο Δ. Λέσβου το κορυφαίο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι Κοινότητες του νησιού είναι αυτό της Καθαριότητας. Μπορεί να έγιναν αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών, αλλά πρόγραμμα για την Καθαριότητα ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί.
Μετά από δυόμισι χρόνια «Καλλικρατικής» εμπειρίας κανένα άλλοθι δεν υπάρχει. Ούτε το πώς δούλευαν οι καταργηθέντες Καποδιστριακοί Δήμοι, ούτε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ενοποίηση των 13 Δήμων σε ένα, ούτε και τίποτα άλλο μπορούν να δικαιολογήσουν την έλλειψη σχεδίου και προγράμματος.
Αφού, λοιπόν, χρησιμοποιήθηκαν διάφορες δικαιολογίες, π.χ. ότι οι παλιοί Δήμοι δούλευαν με εργολαβίες, ή έλλειψη προσωπικού, ή το κόστος της μεταφοράς, τώρα που το ποτήρι έχει ξεχειλίσει επιχειρείται η μετάθεση των ευθυνών στους Δημότες! Αντί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, εφαρμόζει «επιθετική πολιτική» απειλώντας τους Δημότες με πρόστιμα!!!
 
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΣΟ
Τα όσα συμβαίνουν στην Ερεσό τον τελευταίο καιρό μόνο ως τραγελαφικά μπορούν να χαρακτηρισθούν.
Αρχικά έγινε συγκέντρωση των κάδων απορριμμάτων σε συγκεκριμένα σημεία, προφανώς με στόχο την εξοικονόμηση καυσίμων. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν μικρές χωματερές κι αντίστοιχες εστίες μόλυνσης σε διάφορα σημεία της Κοινότητάς μας.
Στη συνέχεια, πιθανότατα μετά από διαμαρτυρίες Δημοτών κι επαγγελματιών, ορισμένοι κάδοι επανήλθαν στα σημεία που παραδοσιακά ήταν τοποθετημένοι.
Τώρα, σε συνέχεια των σπασμωδικών κινήσεων, αναρτούνται πινακίδες με απειλές προστίμων για όσους αποθέσουν τα απορρίμματα τους σε συγκεκριμένους κάδους, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες. Δηλαδή σε μια γειτονιά δικαίωμα χρήσης των κάδων έχει μόνο ένας Δημότης!!!
 
6 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι εύλογα:
1. Ποιος κανονισμός προβλέπει πρόστιμα για τους Δημότες όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την Καθαριότητα γενικότερα;
2. Αν υπάρχει τέτοιος Κανονισμός, έχει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου ή κάποιου άλλου θεσμοθετημένου οργάνου του Δήμου; Και αν ναι, από ποιο;
3. Αν υπάρχει τέτοιος Κανονισμός, προβλέπει ανάλογες ποινές και για τον Αντιδήμαρχο που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του;
4. Δίχως συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Καθαριότητα είναι δυνατόν να διατηρηθεί καθαρή η Ερεσός;
5. Με τη δημιουργία μεγάλων εστιών μόλυνσης, που δημιουργεί η συγκέντρωση των κάδων απορριμμάτων σε συγκεκριμένα σημεία, λύνεται το πρόβλημα της Καθαριότητας;
6. Η λογική του «όσα δεν βλέπω δεν υπάρχουν» θα μας αποφέρει ένα περιβάλλον καθαρότερο και πιο υγιεινό;
 
ΟΙ ΕΡΕΣΙΩΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΕΣΟΣ ΚΑΘΑΡΗ!!!
Θα πρέπει ο κ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να γνωρίζει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ Δημότης δε θέλει τη γειτονιά και το χωριό του βρώμικα. Αν υπάρξει ένα υποτυπώδες πρόγραμμα για την Καθαριότητα, την αποκομιδή και τη μεταφορά των απορριμμάτων στο Χ.Υ.Τ.Α., τότε αυτό θα έχει την στήριξη ΟΛΩΝ των κατοίκων της Ερεσού.
Απόδειξη όσων γράφουμε αποτελεί το γεγονός ότι οι Ερεσιώτες και οι Σύλλογοι τους έχουν οργανώσει τους τελευταίους δύο μήνες εθελοντικές δραστηριότητες καθαρισμού του Χωριού της Ερεσού και του Γιαλού (Σκάλα Ερεσού), στις οποίες υπήρξε μαζική συμμετοχή. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι η απογοήτευση, διότι μετά από κάθε προσπάθεια που γίνεται από τους Δημότες ακολουθεί μια μέρα χειρότερη από την προηγούμενη, αφού δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα για την Καθαριότητα.
Και τώρα έρχονται οι ανόητες απειλές!!!
Αν, λοιπόν, ο κ. Κουνιαρέλης δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο να κάνει τη δουλειά του, η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της Ερεσού είναι η παραίτησή του.
Ειλικρινά, θα το εκτιμήσουμε κάτι τέτοιο και θα τον χειροκροτήσουμε.

Μοιράσου το άρθρο!