Πολιτική

02/05/2011 - 05:05

Έρχεται πλαφόν στα καύσιμα στη Λέσβο

Από την Ημερησία

Αναμένεται να οριστούν ανώτατες τιμές πώλησης τόσο στη λιανική όσο και στην εμπορία βενζίνης και ντίζελ κίνησης σε νομούς της Κρήτης, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, του Ιονίου αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στην επιβολή διπλού "πλαφόν" στις τιμές πώλησης υγρών καυσίμων προχωρά ίσως και αύριο η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "H" αναμένεται να οριστούν ανώτατες τιμές πώλησης τόσο στη λιανική όσο και στην εμπορία βενζίνης και ντίζελ κίνησης σε νομούς της Κρήτης, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, του Ιονίου αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Για πρώτη φορά η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας προχωρά στην επιβολή ανώτατης τιμής πώλησης στη χονδρική και στη λιανική καθώς έλεγχοι της γενικής γραμματείας Εμπορίου έδειξαν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Το υπουργείο αναμένει γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ίσως και σήμερα, ενώ αύριο αναμένεται να ισχύσει η απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανώτατες τιμές στο νομό Κεφαλλονιάς είναι 1,890 ευρώ το λίτρο, στο Λασίθι 1,869 ευρώ, στο Ρέθυμνο 1,859, στη Σάμο 1,870 ευρώ, στη Χίο 1,850, στην Κέρκυρα 1,860, στη Λέσβο 1,850 κ.ο.κ.

Μοιράσου το άρθρο!