Πολιτική

09/08/2013 - 19:31

Έρχονται οι Ρώσοι στη Λέσβο!

Συνάντηση με την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Ναταλία Γκεναντίγεβνα Γιριόμινκα, είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια από τις αρχές του περασμένου Μαΐου με τη Ρωσική Πρεσβεία. 
 
Στη διάρκειά της η κ. Γιριόμινκα ανέπτυξε στο Περιφερειάρχη τις δραστηριότητες του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Ρωσικής Πρεσβείας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση κοινών δράσεων στο τομέα του πολιτισμού και της προώθησης της εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας που αποτελεί άλλωστε και προϋπόθεση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων στη ρωσική αγορά και την προσέλκυση τουριστών στα νησιά μας.  Η κ. Γιριόμενκα μάλιστα προσέφερε στη Περιφέρεια και σειρά βιβλίων της Ρωσικής Λογοτεχνίας στα Ρωσικά προκειμένου αυτά να τοποθετηθούν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης μας και να μπορούν οι πολυάριθμοι Ρώσοι και Ρωσόφωνοι συμπολίτες μας να τα δανείζονται. 
 
Παράλληλα συζήτησε με τον κ. Γιακαλή και για τις προοπτικές ανάπτυξης  τουριστικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην πλούσια πολιτιστική παράδοση των νησιών του Βορείου Αιγαίου τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα  συμβάλει με τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη των Ελληνορωσικών σχέσεων και ότι στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια που γίνεται από τους πολυάριθμους Ρώσους και Ρωσόφωνους συμπολίτες μας για την ίδρυση πολιτιστικού συλλόγου. Επίσης με την ευκαιρία της συνάντησης, απένειμε ο ίδιος το ανώτατο δίπλωμα γνώσης της Ρώσικης γλώσσας στη συμπολίτισσά μας κ. Άννα Τσακαλάκη.

Μοιράσου το άρθρο!