Πολιτική

11/03/2019 - 07:01

Εριφύλη Χιωτέλλη ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για το Δήμο Μυτιλήνης

Σ

ύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και αν δεν υπάρξει δραματική ανατροπή ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου επέλέξε την Εριφύλη Χιωτέλλη ως υποψήφια για το αξίωμα  του Δημάρχου στο Δήμο Μυτιλήνης.

Η επιλογή αυτή έγινε μετά από πολλές παλινωδίες.  Θυμίζουμε την αρχική στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Σπύρου Γαληνού, την απόσυρση στήριξης, την τελική διάσπαση του Δήμου, την απόσυρση του Σπύρου Γαληνού και τις πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιοτήτας για πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αντίδημαρχο Αναστασία Αντωνέλλη.

Με βάση τις πληροφορίες η υποψιότητα της Εριφύλης Χιωτέλλη θα ανακοινωθεί την Τρίτη.

Με τις πρώτες αναρτήσεις της στη σελίδα στο facebook η Εριφύλη Χιωτέλλη δίνει το στίγμα της :

"Συμμετέχουμε στη μεγάλη αυτοδιοίκητή παράταξη, που θα πάρει την ευθύνη για την νέα αρχή του Δήμου Μυτιλήνης. Ενός Δήμου που θα νοιάζεται τους πολίτες, θα ακούει τους πολίτες, θα δίνει χώρο στους πολίτες. Ένα Δήμο που θα είναι συνεχώς δίπλα σε όλους και σε όλες μας, αποτελεσματικό και δημοκρατικό".

"Θέλουμε ο  Δήμος Μυτιλήνης να έχει καθημερινή έγνοια για τους επαγγελματίες στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά, τους μισθωτούς, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ξεκινάει από το τώρα, από την κατάσταση που τώρα, όλοι και όλες βιώνουμε. Η «ανάπτυξη» για εμάς, δεν είναι μια κατάσταση που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας, κάποια στιγμή στο μέλλον. Θέλουμε να αρχίζει από τώρα, να καλυτερεύει και να αλλάζει τη ζωή μας κάθε μέρα."

"Θέλουμε ο Δήμος μας,ο Δήμος Μυτιλήνης να έχει καθημερινή έγνοια για τις γειτονιές της πόλης και τα χωριά. Η «καθημερινότητα» δεν είναι μόνο «να μαζεύει ο δήμος τα σκουπίδια». «καθημερινότητα» είναι και ο συγκοινωνίες, οι χώροι πάρκινγκ, η πολιτική προστασία, η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών. Μπορεί να το κάνει! Με πρόγραμμα και σχέδιο. Σε συνεργασία με τους κατοίκους από τις γειτονιές και τα νέα κοινοτικά συμβούλια στα χωριά."

-------

Οι πληροφορίες για την υποψηφιότητά της ενίσχυσαν το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει στην παράταξη του υποψηφίου Δημάρχου Στρατή Κύτελλη καθώς θεωρούν ότι γίνεται πιο εύκολος ο δικός τους αγώνας. Στελέχη της παράταξης του Στρατή Κύτελλη εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα της Εριφυλής Χιωτέλλη έχει μικρή διείσδυση στο χώρο του κέντρου, έχει περιορισμένη αναγνωρισιμότητα και είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με αδυναμία να συσπειρώσει  δυνάμεις εκτός κόμματος.

 

Με τα σημερινά δεδομένα οι υποψηφιότητες για το Δήμο Μυτιλήνης είναι :   Εριφύλλη Χιωτέλλη (ΣΥΡΙΖΑ) / Στρατής Κύτελλης ( Ν.Δ.) / Μιχάλης Μαμάκος (ΚΙΝΑΛ) / Νίκη Τσιριγώτη (ΚΚΕ) και οι  Ζαφειρίου και Παρασκευαΐδης.

Μοιράσου το άρθρο!