Πολιτική

11/03/2016 - 07:11

Ερώτηση από Μ. Νικολάρα για το Προσωπικό υπηρεσιών Π.Β.Αιγαίου

 

Προς την κ. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου

 

 

Προσωπικό υπηρεσιών Π.Β.Αιγαίου

 

        Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 23/2/2016 αναδείχθηκε μέσω των θεμάτων που συζητήθηκαν (ετήσιο πρόγραμμα έργων, επιχειρησιακός σχεδιασμός και έγκριση για τον προγραμματισμό κάλυψης 10 θέσεων για το έτος 2016)  με τον πιο εμφατικό τρόπο η έλλειψη προσωπικού. Είναι γεγονός ότι η απαγόρευση προσλήψεων της τελευταίας 5ετίας δημιούργησε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στις Διευθύνσεις της Περιφέρειας ( Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Πολιτισμού κ.ά)

          Με την υπ.αρ.4 εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών(αρ.πρωτ.2395/16), ζητήθηκε από τους ΟΤΑ να υποβάλουν πίνακα κενών θέσεων ( για τις Περιφέρειες έως 10 θέσεις) για τον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2016, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατ ελάχιστο οι ανάγκες. Στη συνέχεια με το υπ.αρ.5411/22-2-16 έγγραφο το Υπουργείο Εσωτερικών και Δ/κής Μεταρρύθμισης επανήλθε αφενός μεν για να δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των πινάκων κενών θέσεων που προτείνονται προς πλήρωση, αφετέρου για να άρει τον περιορισμό των 10 θέσεων στις Περιφέρειες, αφήνοντας ανοιχτό τον αριθμό που μπορούμε να προτείνουμε για την κάλυψη των κενών.

          Στα πλαίσια αυτά όπως διαπιστώνουμε από την εισήγηση του 2ου θέματος της συνεδρίασης της 16ης/3/2016 προτείνεται στο σώμα την κάλυψη συνολικά  18 θέσεις για όλες τις ΠΕ.

 

Ερωτάται η κ. Περιφερειάρχης :

  1. Υπάρχει πρόβλεψη ενίσχυσης της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού που αποτελεί βασικό εργαλείο ανάπτυξης για τα νησιά μας ,στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου αλλά και των αναγκών του νέου ΕΣΠΑ?
  2. Υπάρχει πρόβλεψη ενίσχυσης της Δ/νσης Τουρισμού ή του Τμήματος Πολιτισμού- Αθλητισμού προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη αναβάθμισής τους?

 

 

 

 

                                                             Η ερωτώσα

Μαρία Νικολάρα

Περιφερειακή Σύμβουλος

Μέλος της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ»

Μοιράσου το άρθρο!