Πολιτική

31/08/2016 - 10:02

Ερώτηση για την επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Λέσβου

&n

bsp;

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με την επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Λέσβου. Αναλυτικά το κείμενο:



Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Να επαναλειτουργήσει άμεσα η Ψυχιατρική Κλινική του Βοστάνειου Νοσοκομείου Λέσβου.

Η Ψυχιατρική Κλινική του Βοστάνειου Νοσοκομείου Λέσβου λειτουργούσε με τρεις γιατρούς ψυχιάτρους (2 μόνιμους, Διευθύντρια και Επιμελήτρια β΄ και ένα στρατιωτικό γιατρό με σύμβαση έργου).

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το Μάιο του 2016 όταν έγινε γνωστό ότι λήγει η σύμβαση του στρατιωτικού ψυχιάτρου και δεν πρόκειται να ανανεωθεί γιατί θα μετακινηθεί αλλού. Λίγες μέρες αργότερα υπέβαλε την παραίτησή της η Επιμελήτρια β΄ της κλινικής και η κλινική λειτουργούσε μόνο με τη Διευθύντρια του τμήματος, μέχρι που και η ίδια ζήτησε αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων υγείας.

Μετά από αυτό η Διοίκηση του Νοσοκομείου, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου, ανέστειλε τη λειτουργία της κλινικής.

Αυτό σημαίνει, πέρα από την ταλαιπωρία των ασθενών και των οικογενειών τους, την οικονομική τους επιβάρυνση για τη μεταφορά τους στην Αθήνα σε δημόσιες μονάδες Υγείας ή και τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικές κλινικές που ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιώτες ψυχιάτρους.

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η άμεση επαναλειτουργία της κλινικής με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σ' ένα νησί τόσο μεγάλο όσο η Λέσβος και με την επιβάρυνση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών που δέχεται καθημερινά.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο της διοίκησης του Νοσοκομείου όσο και της ΥΠΕ, αλλά και της κυβέρνησης, που με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτελέσματα όπως στο Βοστάνειο κλινικές να οδηγούνται σε κλείσιμο στερώντας υπηρεσίες Υγείας από το λαό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί:

Για να επαναλειτουργήσει άμεσα η Ψυχιατρική Κλινική του Βοστάνειου Νοσοκομείου, με προσλήψεις γιατρών αλλά και του αναγκαίου νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Για να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς και οι οικογένειές τους οικονομικά μέχρι την επαναλειτουργία της».

Μοιράσου το άρθρο!