Πολιτική

07/04/2015 - 15:06

Ερώτηση Χ. Αθανασίου: Παραχώρηση χρήσης παραλιών στους Δήμους

Ο

Βουλευτής του Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου μαζί με άλλους Βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών, εάν προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να παραχωρηθούν οι παραλίες στους δήμους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Η αναγκαιότητα αυτής της ερώτησης προέκυψε μετά από πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (με την υπ’ αριθμ. 646/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήματος), με την οποία κρίνεται παράνομη η ΚΥΑ(Κοινή Υπουργική Απόφαση) που παραχωρούσε κάθε χρόνο την χρήση των παραλιών στους δήμους για την τουριστική περίοδο. Η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα όπως, απώλεια εσόδων για την αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο καθώς και έλλειψη παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας.

Με δεδομένο ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2015, για να εκδοθεί η τελική απόφαση, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η τουριστική περίοδος με ανυπολόγιστες επιπτώσεις, όχι μόνο για τα δημόσια έσοδα αλλά και για την εικόνα των παραλιών και του τουρισμού μας.

 

 

 

                 

Μοιράσου το άρθρο!