Πολιτική

15/01/2013 - 11:58

Ερώτηση Π.Βογιατζή για Κατάργηση Ογκολογικού - Αιματολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ερώτηση Π.Βογιατζή για Κατάργηση Ογκολογικού - Αιματολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνη

trong>Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα την παράλειψη του Ογκολογικού και Αιματολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο» από το νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου που δημοσιεύτηκε στις 31-12-2012 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. ΦΕΚ 3476) κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.

Λαμβάνοντας υπόψη την ενημέρωση που είχε από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου και από συμπολίτες μας που βιώνουν τα προβλήματα της ασθένειας, ο Βουλευτής επισημαίνει στην Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, πως ο αριθμός των ασθενών που παρακολουθούνται από τα δύο αυτά Τμήματα υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 άτομα και δυστυχώς, αυξάνει συνεχώς. Συνεπώς, η λειτουργία και των δύο Τμημάτων κρίνεται παραπάνω από αναγκαία, καθώς προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια πολύτιμη βοήθεια τόσο στους ασθενείς όσο και στους συγγενείς τους, οι οποίοι δε χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο διαμονής τους για τη θεραπεία τους, ή για την προμήθεια των αναγκαίων φαρμάκων που τους χορηγούνται. Ο Βουλευτής υπογραμμίζει επίσης, ότι αφενός το Ογκολογικό Τμήμα λειτουργεί μόνο με έναν Επιμελητή Β΄ Παθολόγο – Ογκολόγο, ενώ το Αιματολογικό απασχολεί επίσης ένα μόνο Αιματολόγο.

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, δηλώνει πως:

«Με την Ερώτησή μου προς τον αρμόδιο Υπουργό ευελπιστώ πως θα γίνει άμεσα τροποποίηση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, και ότι θα συμπεριληφθούν τα δύο τμήματα που παραλείφθηκαν, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία, αλλά και έχοντας γνώση των επιπτώσεων της θεραπείας που λαμβάνουν οι πάσχοντες από τη νόσο, η μετακίνησή τους εκτός του τόπου διαμονής τους μόνο επιβαρυντικές συνέπειες μπορεί να έχει για τους ίδιους και τους συγγενείς τους. Εύχομαι πραγματικά ο Υπουργός να επιδείξει τη δέουσα κατανόηση και να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος».


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ: κ.  ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

                       

ΘΕΜΑ: Κατάργηση Ογκολογικού - Αιματολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης

 

Στο νέο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», αρ. ΦΕΚ 3476 / 31-12-2012, έχουν παραλειφθεί το Ογκολογικό και Αιματολογικό Τμήμα που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα. Ο αριθμός των ασθενών που παρακολουθούνταν από τα δύο αυτά Τμήματα υπολογίζεται σε παραπάνω από 500 άτομα και δυστυχώς, αυξάνει συνεχώς. Η δημιουργία των εν λόγω Τμημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια σημαντική βοήθεια στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, οι οποίοι δε χρειαζόταν να μετακινηθούν από τον τόπο διαμονής τους για τη θεραπεία τους, την ίδια στιγμή που είχαν άμεση πρόσβαση στη χορήγηση των αναγκαίων φαρμάκων.

Επειδή η παράλειψη του Ογκολογικού και Αιματολογικού Τμήματος, τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι λειτουργούσαν μόνο από έναν Επιμελητή Β΄ Παθολόγο – Ογκολόγο και έναν Αιματολόγο, από το νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου συνεπάγεται την κατάργησή τους, και συνεπώς, στερεί άμεσα τους πάσχοντες από καρκίνο από τις απαραίτητες θεραπείες επιβαρύνοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους με έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην παρούσα οικονομική συγκυρία,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

 

  1. Προτίθεται να εισηγηθεί την τροποποίηση του νέου οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», ώστε να συμπεριληφθούν εκ νέου το Ογκολογικό και Αιματολογικό Τμήμα για να συνεχίσουν να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους στους ασθενείς;

 

 

                                                     

 

Μοιράσου το άρθρο!