Πολιτική

06/03/2013 - 15:56

Ερώτηση Π.Βογιατζή για τη «Διάπλαση των Παίδων» της Χρυσής Αυγής

Ερώτηση Π.Βογιατζή για τη «Διάπλαση των Παίδων» της Χρυσής Αυγής

 

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, και προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με θέμα το πρόγραμμα «Διάπλαση των Παίδων» της Χρυσής Αυγής.
 
Με αφορμή τον κύκλο σεμιναρίων προσέλκυσης, κατήχησης και στρατολόγησης παιδιών ηλικίας 6-10 ετών που ξεκίνησε να πραγματοποιεί από τον προηγούμενο μήνα η Χρυσή Αυγή στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος στην Ανατολική Αττική, αλλά και την πρόσφατη απόσπαση δύο εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία βουλευτών του εν λόγω Κόμματος, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, επισημαίνει την κατάφορη παραβίαση των αρχών του Συντάγματος και ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειές τους.
 
Όπως υπογραμμίζει στην Ερώτησή του ο Βουλευτής, το Σύνταγμα ορίζει την παιδεία ως βασική αποστολή του Κράτους και θέτει το Κράτος μοναδικό θεματοφύλακα για την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των πολιτών του. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ως δημόσιοι λειτουργοί, οφείλουν να σέβονται, να τηρούν και να υπηρετούν τις αρχές του Ελληνικού Συντάγματος και συνεπώς δε νομιμοποιούνται σε καμία περίπτωση να συμμετέχουν σε δράσεις, οι οποίες εναντιώνονται σε αυτές.
 
Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, δήλωσε σχετικά πως:
«Οφείλουμε να προστατεύσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε την εύνομη λειτουργία της Πολιτείας. Το κράτος ορίζεται ως μοναδικός θεματοφύλακας της παιδείας που προσφέρει στους πολίτες του και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η ανοχή σε οποιαδήποτε πρακτική επιχειρεί παραποίηση της ιστορίας, ευνοώντας μεθόδους χειραγώγησης και προσηλυτισμού. Πολύ περισσότερο τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές, όταν αφορούν σε ανηλίκους. Επίσης, παρόλο που ο Νόμος προβλέπει την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία Βουλευτών, θα πρέπει να προβλέπονται ποινές σε περίπτωση που αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν μέσα από την εκπαιδευτική τους ιδιότητα δράσεις που εναντιώνονται στις διατάξεις του Συντάγματος, όπως ακριβώς αυτές που υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή. Είναι καιρός πλέον, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και με τα μέσα που διαθέτουμε να φροντίσουμε, ώστε να περιορίσουμε σημαντικά τις επικίνδυνες πρακτικές αυτού του πολιτικού μορφώματος που βασίζονται στην προπαγάνδα και τη χειραγώγηση της ελεύθερης σκέψης». 

Μοιράσου το άρθρο!