Πολιτική

24/11/2010 - 12:59

Ερώτηση Σ.Γαληνού για τα εκτός έδρας των Γεωτεχνικών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπάρχει η αντίληψη ότι η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής αποτελεί τον δρόμο εξόδου από την κρίση. Πως όμως θα συμβεί αυτό όταν η κυβέρνηση είτε ένεκα απρονοησίας είτε ένεκα γραφειοκρατικών αγκυλώσεων δημιουργεί συνεχώς προσκόμματα στον αγροτικό και γεωργικό κόσμο. Η περίπτωση των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων είναι χαρακτηριστική. Στα πλαίσια των επειγόντων μέτρων που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης και της προστασία της Εθνικής Οικονομίας με τον Ν.2822/2010 το άρθρο 9 παρ.1 τέθηκε ως ανώτατο όριο κατ’ έτος για τις εκτός έδρας μετακινήσεις οι 60 ημέρες.  Στο ανώτατο αυτό όριο των 60 ημερών συμπεριελήφθησαν και οι εκτός έδρας μετακινήσεις σε απόσταση κάτω των σαράντα χιλιομέτρων για τις οποίες και δεν καταβάλλεται ημερησία αποζημίωση.

Οι Γεωτεχνικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι που συμπληρώνουν το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ημερών εκτός έδρας δεν νομιμοποιούνται να εκτελούν υπηρεσίες εκτός έδρας. Αυτό έχει επιφέρει σημαντικά προβλήματα που άπτονται της διακίνησης των τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης, της προστασία της δημόσιας υγείας, της αδυναμίας υποστήριξης της παραγωγικής διαδικασίας και της στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων και τέλος την μη υλοποίηση των εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων.

Έχετε χωρίς λόγο και αιτία δημιουργήσει μία τροχοπέδη στον γεωργικό και αγροτικό τομέα. Γίνομαι αποδέκτης διαμαρτυριών και παραπόνων επειδή δεν μπορούν να γίνουν οι αυτοψίες επειδή έχουν εξαντληθεί οι εκτός έδρας μετακινήσεις των αρμοδίων υπαλλήλων. Είτε θα πρέπει να εξαιρεθούν συνολικά οι γεωτεχνικοί δημόσιοι υπάλληλοι από το όριο των 60 ημερών είτε θα πρέπει να εξαιρεθούν οι μετακινήσεις κάτω του ορίου των σαράντα χιλιομέτρων από το όριο των 60 ημερών.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να λυθεί το πρόβλημα; Ο Ερωτών Βουλευτής Σπύρος Γαληνός

Μοιράσου το άρθρο!