Πολιτική

01/04/2011 - 09:32

Ερώτηση Θ. Βαλσαμίδη για την αναβάθμιση - επέκταση των εγκαταστάσεων Αεροδρομίου Μυτιλήνης

κ. Περιφερειάρχη
Το έργο της αναβάθμισης – επέκτασης των εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου Μυτιλήνης είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το νησί της Λέσβου. Πριν από ένα χρόνο περίπου, ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων ότι ξεκινά η διαδικασία για την εκπόνηση των απαραίτητων υποστηρικτικών προμελετών και της μελέτης για το έργο της κατασκευής ενός νέου σύγχρονου κτιρίου στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης το οποίο θα ξεπεράσει τα 12.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει τη διεύρυνση της πίστας στάθμευσης αεροπλάνων και τη δημιουργία σύγχρονου οργανωμένου πάρκινγκ.
Μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία εκπόνησης των μελετών, ενώ δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αναφέρουν ότι το θέμα βρίσκεται στο συρτάρι. Για το λόγο αυτό και δεδομένου της αναπτυξιακής σημασίας του έργου, παρακαλώ να μας ενημερώσετε σχετικά:
Α. Αν έχετε ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων για την πορεία υλοποίησης των μελετών για το έργο της αναβάθμισης – επέκτασης των εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου Μυτιλήνης.
Β. Ποιο το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των μελετών;
Γ. Υπάρχει δέσμευση του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων για τη χρηματοδότηση του έργου από πόρους του ΕΣΠΑ ή η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων ακυρώνει τον προγραμματισμό για την πραγματοποίηση του έργου;
Με τιμή
Θεόδωρος Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου
με το Συνδυασμό «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Μοιράσου το άρθρο!