Πολιτική

18/02/2011 - 16:07

Ερώτηση της "Αλλαγής Πορείας" για το παγοδρόμιο στην πλατεία Σαπφούς

18/02/2011 ώρα 16:15

Κατά την ημερήσια διάταξη αριθμ.2/21.2.2011 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου και στο θέμα 12 της ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκε με πλειοψηφία η παράταση  της παραχώρησης του δημόσιου χώρου της πλατείας Σαπφούς σε επιχειρηματία για την διατήρηση του παγοδρομίου έως τις 14.3.11 και εφόσον εξοφλήσει τις οφειλές του προς τον Δήμο από την πρώτη σύμβαση που είχε υπογράψει με τον Δήμο Μυτιλήνης. Σε ερώτηση μας κατά την διάρκεια της 3ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8.2.2011 περί της αποπληρωμής της οφειλής ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών μας ενημέρωσε ότι αν δεν συμβεί έως την Παρασκευή 11.2.2011, θα σταματήσει άμεσα την λειτουργία του. Παράλληλα η μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ρολόι της ΔΕΗ σε χρέωση του Δήμου, λόγω της φύσης της δραστηριότητας, έχει δημιουργήσει χρέος που ξεπερνά τις 4000 ευρώ. Για τους λόγους αυτούς  ζητάμε ενημέρωση σε σχέση με τα εξής;

1. Την σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στον επιχειρηματία  και τον Δήμο Μυτιλήνης. Ποιο είναι το τίμημα που προβλέπεται σαν αποζημίωση για τον Δήμο, αν καλύπτει τη δαπάνη του Δήμου για την πληρωμή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και αν όχι ποιος θα τα πληρώσει.

2.Άν έγινε διευθέτηση της οφειλής του προς το Δήμο και εάν όχι τους λόγους που απέτρεψαν την διακοπή της λειτουργίας του παγοδρομίου.

3.Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να διασφαλιστεί το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών του, ώστε να εισπραχθούν εγκαίρως τα χρήματα από τον επιχειρηματία και να αποφευχθεί η είσπραξη του χρέους εκ μέρους της ΔΕΗ με την διαδικασία της συνείσπραξης από τα χρήματα που καταβάλουν οι δημότες για τα δημοτικά τέλη.

Ο Επικεφαλής της

«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!