Πολιτική

28/12/2011 - 14:14

Ερώτηση του Ηλ. Γιαννίρη για την ολιγωρία της Περιφέρειας στη δημοσιοποίηση της περιουσιακής κατάστασης των αιρετών

yle="text-align:justify;">Δημοσιοποίηση της ετήσιας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης από τους αιρετούς της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Ερώτηση του Ηλ. Γιαννίρη για την ολιγωρία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην εφαρμογή αυτού του μέτρου διαφάνειας προς τον πολίτη

Ερώτηση προς το Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αθ. Γιακαλή κατέθεσε ο Ηλίας Γιαννίρης Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο για το ζήτημα της δημοσιοποίησης της ετήσιας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης από τους αιρετούς της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 62 ΑΠ 74893/30-12-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με το άρθρο 1 του Ν.3213/2003 όπως ισχύει, υποχρεούνται στην υποβολή ετήσιας δήλωσης για την περιουσιακή τους κατάσταση, κατ’ αντιστοιχία και οι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και πρόεδροι της οικονομικής επιτροπής καθώς και των λοιπών διοικητικών επιτροπών που θεσμοθετούνται με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Κατ’ αντιστοιχία λοιπόν της υποχρέωσης δημοσιοποίησης της περιουσιακής τους κατάστασης με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου, που ισχύει για τους αιρετούς του α’ βαθμού, η περιουσιακή κατάσταση των εκλεγμένων του β΄ βαθμού πρέπει να δημοσιοποιείται μέσω ανάρτησης στην κεντρική ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Δυστυχώς με τη συμπλήρωση ενός έτους Περιφερειακής αυτοδιοίκησης κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πρακτική που δεν συμβάλει στην εμπέδωση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης των πολιτών για όσους ασκούν δημόσια εξουσία. Ζούμε ημέρες μεγάλης απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες και οφείλουμε όλοι μας από όποιο πόστο την υπηρετούμε να προστατέψουμε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την ερώτηση μας ζητάμε από την περιφερειακή αρχή να μας ενημερώσει για τις ενέργειες της για το παραπάνω ζήτημα ενώ καθώς ο Ηλίας Γιαννίρης συμμετέχει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και ως αναπλ. μέλος στην Οικονομική Επιτροπή, τα προσωπικά του στοιχεία είναι στη διάθεση της περιφέρειας για προβολή στην κεντρική της ιστοσελίδα.

Μοιράσου το άρθρο!