Πολιτική

09/08/2016 - 18:31

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών

yle="text-align: justify;">Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 
Θέμα: Οργανικά κενά εκπαιδευτικών
 
Όπως φαίνεται, ετοιμάζονται χιλιάδες καταργήσεις οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, τόσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τις υπουργικές αποφάσεις και τις τροπολογίες για τα Νηπιαγωγεία και τα Ολοήμερα Τμήματα των Δημοτικών Σχολείων, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τις αποφάσεις για περικοπές διδακτικών ωρών και την κατάργηση του υπεύθυνου για τα εργαστήρια Φυσικής.
Την κατεύθυνση της πολιτικής αυτής φαίνεται να υπηρετούν και τα υπηρεσιακά συμβούλια με διάφορους τρόπους και ένας απ’ αυτούς είναι να αποκρύπτουν οργανικά κενά σχολείων με σκοπό την τελική κατάργηση των οργανικών αυτών θέσεων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης όπου, ενώ είχε δοθεί από το Διευθυντή του σχολείου οργανικό κενό 19 ωρών στην ειδικότητα ΠΕ17 (ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟΙ ΑΣΕΤΕΜ-ΤΕΙ-ΚΑΤΕΕ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ) το ΠΥΣΔΕ Λέσβου έχει αποκρύψει το συγκεκριμένο κενό. Στο ερώτημα που κατέθεσε εκπαιδευτικός προς το ΠΥΣΔΕ Λέσβου καμία λογική αιτιολόγηση δεν υπήρξε για την απόκρυψη του συγκεκριμένου κενού. 
Συγκεκριμένα η έγγραφη απάντηση αναφέρει απλά ότι: «εξετάστηκε η δυνατότητα κενού οργανικού κλάδου ΠΕ!7.04 και απορρίφθηκε ομοφώνως. Το ΠΥΣΔΕ εκτιμά ότι δεν πρέπει να υπεισέλθει σε περαιτέρω έλεγχο και τροποποίηση των κενών και υπεραριθμιών …» (έγγραφο 5096 18/7/2016 της Β/βαθμιας Λέσβου). 
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί: 
Για να μην αποκρύβονται και να δίνονται όλες οι κενές οργανικές θέσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια
Για να δοθεί από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου η κενή οργανική θέση της ΠΕ17
Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά και αναγκαία κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
 
Οι Βουλευτές
Σταύρος Τάσσος
Διαμάντω Μανωλάκου
Μανώλης Συντυχάκης
 

Μοιράσου το άρθρο!