Πολιτική

21/09/2012 - 13:41

To ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Γιακαλή-Χατζηδάκη

To ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Γιακαλή-Χατζηδάκη

 

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα στη διάρκεια της εβδομάδας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, συζητώντας μαζί του θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνολικά. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.
 
Ο Περιφερειάρχης στη γενικότερη συζήτηση για τη λειτουργία της Περιφέρειας, έθεσε για μία ακόμη φορά υπόψη του Υπουργού την αναγκαιότητα για την απλοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης του ΕΣΠΑ.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τη Λέσβο, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών της αξιολόγησης της μελέτης του έργου για το δρόμο Καλλονής – Πέτρας, για την ταχύτερη ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Στο ίδιο πλαίσιο, ζήτησε νέα πίστωση για την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου του δρόμου Θερμής – Μανταμάδου.
Στην ατζέντα της συνάντησης ο Περιφερειάρχης έθεσε ξανά και τις απαιτούμενες ενέργειες για την προώθηση του σχεδίου δράσης «Άη Στράτης το Πράσινο Νησί», θίγοντας και το θέμα για τον Ειδικό Αναπτυξιακό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού πως θα εξετάσει όλες τις υποθέσεις για την εξεύρεση των αναγκαίων λύσεων.
Ο Περιφερειάρχης στο διάστημα της επίσκεψής του στην Αθήνα, συναντήθηκε και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.  
 

Μοιράσου το άρθρο!