Πολιτική

19/04/2011 - 22:03

ΕΣΠΑ,αξιοποίηση στρατοπέδων και αγροτική ανάπτυξη είναι τα θέματα που βάζει για συζήτηση η παράταξη "Αγώνας για τα Νησιά μας"

3 επιστολές  κατέθεσε  η Παράταξη “Αγώνας για τα Νησιά μας” προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση τα εξής θέματα:

 1. Χρηματοδότηση έργων βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Λέσβου από το ΕΣΠΑ” 

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης αριθ. 61 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προτείνουμε να προταθούν προς ένταξη 3 έργα για τη βελτίωση της Επαρχιακής Οδοποιίας στη Λέσβο αξιοποιώντας μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και πιο συγκεκριμένα η οδός Λάμπου Μύλοι – Πηγή, η Παράκαμψη Κεραμειών – Καρίνης και η κατασκευή κόμβου της Βόρειας Παράκαμψης Μυτιλήνης στην περιοχή της Επάνω Σκάλας.

2. “Αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων” Πρόταση μας είναι να ζητηθεί η παραχώρηση εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων στα νησιά μας όπως το Στρατόπεδο Μοσχονά στους Μυτιληνιούς Σάμου, το Στρατόπεδο της Πέτρας και το υπό εκκένωση Στρατόπεδο 296 Μόριας στη Λέσβο στις τοπικές κοινωνίες (Περιφέρεια, Δήμοι, Σύλλογοι κλπ) προκειμένου να αξιοποιηθούν κατάλληλα και να επιλύσουν ταυτόγχρονα προβλήματα όπως η έλλειψη πάρκων, χώρων παιδικής αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης, σχολικής στέγης.

3. “Ειδική Συνεδρίαση για την αγροτική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου” Με την επιστολή μας ζητάμε να πραγματοποιηθεί ειδική θεματική συνεδρίαση για την αγροτική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην οποία να κληθούν να συμμετάσχουν και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να αναλάβει την πρωτοβουλία για την καταγραφή και επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Η αιρετή πλέον Περιφέρεια έχει την ευθύνη αλλά και την ευκαιρία να σχεδιάσει τρόπους για την αξιοποίηση, προώθηση και προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας συνολικά και του κάθε νησιού χωριστά.

Μοιράσου το άρθρο!