Πολιτική

17/11/2021 - 16:06

Εστίαση... το μήνυμα εστάλη! Δήλωση-στήριξη από τον Περιφερειάρχη

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική κινητοποίηση του 24ώρου κλεισίματος της Εστίασης.

 

Με ικανοποίηση είδαμε την καθολική συμμετοχή των καταστημάτων του νησιού μας, που έλαβε διαστάσεις άνευ προηγουμένου τόσο σε τοπικό, όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

 

Κατατέθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματα μας, καθώς και έγγραφά που αποδεικνύουν ότι η εστίαση δεν στηρίχθηκε όπως παρουσιάζεται στο Υπουργείο Αιγαίου, στους Βουλευτές κ. Αθανασίου κ. Μπουρνούς και κ. Κομνηνάκα, στον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, στους Δημάρχους του νησιού κ. Κύτελη και κ. Βέρρο, στο Επιμελητήριο Λέσβου καθώς και σε τοπικούς φορείς.

 

Με μεγάλη μας χαρά είδαμε την στήριξη και άλλων κλάδων και φορέων στην κινητοποίηση μας. 

Ευχαριστούμε για τη δημόσια στήριξη

  • Τους Βουλευτές του νησιού
  • Τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
  • Τον Δήμαρχο Μυτιλήνης
  • Την ΟΕΒΕΕ
  • Το Επιμελητήριο Λέσβου
  • Την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λέσβου
  • Τον Σύνδεσμο Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου
  • To Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου
  • Τον Εμπορικό Σύλλογο Καλλονής Λέσβου
  • Τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης
  • Καθώς και όλους τους επιχειρηματίες και πολίτες που με τον τρόπο τους έδειξαν την συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. 

Το μήνυμα εστάλη. Η εστίαση πιο ενωμένη από ποτέ διεκδικεί ένα υγιές επαγγελματικό περιβάλλον και να συνεισφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο. 

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης , την Τρίτη 16.11.2021 ,  δέχθηκε αντιπροσωπεία Επαγγελματιών των Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης,  μελών  του Συλλόγου ΑΣΠΙΣ, οι οποίοι  του παρέδωσαν Ψήφισμα-Δελτίο Τύπου με τα αιτήματά τους, στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Κινητοποίησης  που πραγματοποιούσε ο κλάδος  της Εστίασης .  

Ο Περιφερειάρχης μετά τη συνομιλία που είχε μαζί τους και αφού μελέτησε το ψήφισμα, εκφράζει  στήριξη προς τα αιτήματα τους τονίζοντας τα παρακάτω:

«Ο κλάδος της Εστίασης είναι μεταξύ αυτών που επλήγησαν περισσότερο από την Πανδημία, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και των ερευνών που διεξήχθησαν στο πλαίσιο διερεύνησης της υπάρχουσας κατάστασης στις επιχειρήσεις του κλάδου. Η μείωση του κύκλου εργασιών, η μείωση της ρευστότητας και των ταμειακών διαθεσίμων, η υπερβάλλουσα αυξημένη συσσώρευση απλήρωτων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δ.Ο.Ϋ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Εταιρίες Παροχής Ενέργειας, Ύδρευσης, Τηλεφωνίας, Προμηθευτές , Ιδιοκτήτες Ενοικιάζοντες και μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο προβλημάτων για τις επιχειρήσεις της Εστίασης. Ακόμη, οι Επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πιέσεις μείωσης του καθαρού κέρδους από αυξήσεις τιμών των προϊόντων, εγκαθιστώντας τον καθημερινό φόβο για το ενδεχόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων και  παύση εργασιών. Οι περισσότεροι εξ αυτών πιστεύουν ότι τα μέτρα που λήφθηκαν προσφάτως, θα αυξήσουν περαιτέρω τα προβλήματα, αν και  κρίνονται ορθά. 

Ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου , θεωρώ ότι είναι σημαντικό να βοηθηθούν οι Επιχειρήσεις της Εστίασης και οι επαγγελματίες με επί πλέον μέτρα. Εύχομαι τα δίκαια αιτήματά τους να βρουν  ανταπόκριση

Μοιράσου το άρθρο!