Πολιτική

03/08/2011 - 08:14

Έστω και αργά το θαύμα έγινε: Πλοίο στη γραμμή Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη

Λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και της Λέσβου με τη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει και της αυξημένης ζήτησης λόγω Αυγούστου, δόθηκε στη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη με τον γενικό διευθυντή της NEL Γιάννη Αβραντίνη, παρουσία του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη.

Η NEL δεσμεύθηκε να καλύπτει κάθε Σάββατο το δρομολόγιο Μυτιλήνη-Λήμνος-Θεσσαλονίκη με το πλοίο «Μυτιλήνη», το οποίο τις υπόλοιπες ημέρες πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη.

Η Λήμνος θα μπορεί να εξυπηρετείται με τη Βόρεια Ελλάδα και με το πλοίο Αqua maria, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο- Λήμνος- Καβάλα.

Νωρίτερα συνεδρίασε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο κατατέθηκαν προτάσεις και απόψεις για τις άγονες γραμμές και την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια τεχνική επιτροπή από πλευράς υπουργείου, η οποία θα εξετάσει όλα τα θέματα, ενώ θα ληφθούν υπόψη και όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και καταγραφεί από την προηγούμενη επιτροπή για την ακτοπλοΐα, που είχε δημιουργήσει η πρώην υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή.

«Όλοι μαζί θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, η πόρτα μου είναι ανοιχτή» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης, ανοίγοντας τις εργασίες της άτυπης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

«Με διάλογο θα δώσουμε πρακτικές λύσεις στα πράγματι οξυμμένα προβλήματα της ακτοπλοΐας» συνέχισε ο κ. Παμπούκης και υπογράμμισε ότι «θα υποστηρίξω, με όλες μου τις δυνάμεις, τις λύσεις που στη σημερινή συγκυρία είναι εφικτές».

Μοιράσου το άρθρο!