Πολιτική

09/01/2017 - 12:53

Εσυ φταις που μένουν οι πρόσφυγες σε σκηνές

Ο

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης για άλλη μια φορά προκαλεί με τις δηλώσεις του την τοπική κοινωνία.

 

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως πρόσκομμα για την μετακίνηση του κόσμου από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα είναι οι εκλογές που διεξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης "με πρίσμα ξενοφοβικό".

Αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η χώρα τις τελευταίες μέρες, ανέφερε πως "ελήφθησαν μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά με εσωτερικές αναδιατάξεις του πληθυσμού".

Πρόσθεσε ότι "έγιναν προσπάθειες από την κυβέρνηση να μετακινηθούν οι πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και κλειστούς χώρους αλλά δεν ευοδώθηκαν γιατί υπήρξαν τοπικές αντιδράσεις". 

Και ως παράδειγμα αναφέρθηκε στη συζήτηση η Λέσβος

"Από τους 10.000 ανθρώπους που βολεύτηκαν έμειναν τελικά 1000 σε σκηνές θερμαινόμενες ή με θερμαντικά σώματα αλλά παρόλο που διευθετήθηκε μεγάλο μέρος του προβλήματος δεν σημαίνει ότι επιλύθηκε πλήρως το πρόβλημα", εξήγησε.

Σύμφωνα πάντως με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στον καταυλισμό της Μόριας ζουν σήμερα περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι σε σκηνές. Από τον επίσημο λογαριασμό της Οργάνωσης στο Twitter ανέβηκε και μια φωτογραφία, που δείχνει τις καλυμμένες με τέντες σκηνές, όπου προσπαθούν να ζήσουν οι άνθρωποι αυτοί με τα μικρά παιδιά τους.

Οι δηλώσεις Κυρίτση βέβαια έρχονται λίγες ημέρες μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ενδεικτικά πως "κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα". "Χωρίς βέβαια τη συμφωνία Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που κάνουμε δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Θα είχαμε άλλους 100.000 ανθρώπους, που θα έπρεπε να περιθάλψουμε", είχε προσθέσει ο υπουργός.

Μοιράσου το άρθρο!