Πολιτική

02/12/2013 - 16:54

«Έτρεξε» σε μαραθώνιο εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, το πρωί, στην πλατεία Σαπφούς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού, Κώστα Αστυρακάκη, παρέστη στην έναρξη των μαραθώνιου αγώνα δρόμου «Αρίστανδρος» 22.900 μ., που οργάνωσαν ο Δήμος Λέσβου, ο Σύλλογος Δρομέων Lepanto, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου, ο Σ.Δ.Μ. Σκαμάνδριος, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Lesvos - Randonneurs , ο Γ.Σ.Μ. Αλκαίος και ο Α.Σ.Μ. Αθλοκίνηση, στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης, στις 8 Νοεμβρίου 1912,  και απένειμε έπαθλα στους νικητές.
Ακολούθως, ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Γιάννη Βατό, παραβρέθηκε, στο μνημόσυνο στη μνήμη των μαχητών της Λεσβιακής Φάλλαγγας, που ετέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στην Παγανή, ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Mytilene Grace».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Βουνάτσος, παρακολούθησε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την εκδήλωση, που οργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού Δήμου Λέσβου, με θέμα: «50 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη»,με τους:
Ξενοφών Μαυραγάνη, Δημοσιογράφο, Δικηγόρο
 Κομψοπούλου – Τσαρουχά Αικατερίνη, Γεωπόνο, μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, κόρη του Βουλευτή της ΕΔΑ, Γιώργη Τσαρουχά
Παναγιώτη Τριγάζη ,Συγγραφέα του βιβλίου «Ο Λαμπράκης και το κίνημα ειρήνης»
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ζ».
 

Μοιράσου το άρθρο!