Πολιτική

11/11/2016 - 20:40

Έξω ο Κασιδιάρης και ο Λαγός από Χίο και Λέσβο - Ανακοίνωση ΚΕΕΡΦΑ ΛΕΣΒΟΥ

yle="text-align: justify;"> 

Έξω ο Κασιδιάρης και ο Λαγός από Χίο και Λέσβο

Να ματαιώσουμε τις ρατσιστικές φιέστες μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Λέσβος- Γη Αντιφασιστική


 

Η περιοδεία μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά των προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο παραμονές του Πολυτεχνείου αποτελεί  πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών ευαισθησιών και των αισθημάτων αλληλεγγύης της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Επέλεξαν να επισκεφθούν την Λέσβο, τη μέρα που κάθε δημοκράτης τιμά την μνήμη του Μιχάλη Μυρογιάννη που τον δολοφόνησε ο Ντερτιλής. Η Χρυσή Αυγή τιμά τους δολοφόνους της; χούντας.

Η επίσκεψη των Κασιδιάρη-Λαγού αποτελεί επιθεώρηση της επανίδρυσης των ταγμάτων εφόδου που επιχειρούν να τα βγάλουν στα νησιά κατά των προσφύγων, των αλληλέγγυων και των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Στα τέλη Σεπτέμβρη οι επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Λέσβο προκάλεσαν αντιφασιστικό ξεσηκωμό όταν επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων και αλληλέγγυων.

Είναι καιρός, η κυβέρνηση να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική της  μετατροπής των νησιών σε Γκουαντάναμο με την επιβολή καθεστώτος εσωτερικών συνόρων σε βάρος των προσφύγων με τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την απαγόρευση μετακίνησης από τα νησιά.

Δίκαια εξεγείρονται οι πρόσφυγες κατά της φυλάκισης τους και τις άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα.

Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος στην φασιστική δημαγωγία & για αυτό πρέπει να τις ξηλώσουμε, ανοίγοντας τα σύνορα, κλείνοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίνοντας άσυλο στους πρόσφυγες και το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, καταργώντας την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.Τα συνδικάτα και τα δημοτικά συμβούλια χρειάζεται να απαιτήσουν τώρα από την κυβέρνηση να προχωρήσουν στον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά.

Αυτές τις μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος του Λαγού και των μπράβων της Χρυσής Αυγής στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης του περάματος με την δολοφονική επίθεση κατά των συνδικαλιστών στο Πέραμα και την ίδρυση κίτρινου εργοδοτικού σωματείου με την χρηματοδότηση των αφεντικών.

Τις μέρες που οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται  με απεργίες ενάντια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και την υποδοχή που ετοιμάζει στον πλανητάρχη Ομπάμα, η Χρυσή Αυγή χαιρέτισε την επικράτηση Τράμπ στις ΗΠΑ και χύνει ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητές, τις συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το ΕΚΛ να ματαιώσουν τις φασιστικές προβοκάτσιες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις ρατσιστικές εκδηλώσεις μίσους στις 16 Νοέμβρη και να κλιμακώσουμε με μαζική συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.



ΚΕΕΡΦΑ   ΛΕΣΒΟΥ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μοιράσου το άρθρο!