Πολιτική

23/09/2023 - 16:19

"Εξόρμηση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο - Αγωνιζόμαστε για ένα Πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών"

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Ανταρσία στο Αιγαίο στο οποίο συμμετείχαν και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που συμμετέχουν ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της περιφερειακής κίνησης, περιόδευσε στην πανεπιστημιακή μονάδα Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις θέσεις της περιφερειακής κίνησης. Στα πλαίσια της περιοδείας το κλιμάκιο της περιφερειακής κίνησης είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το ρόλο Πανεπιστημίου στις τοπικές κοινωνίες των νησιών του βορείου Αιγαίου. Γι' αυτό και επιδιώκει την ενίσχυση του Πανεπιστημίου με το αναγκαίο μόνιμο διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής βέβαια είναι μια εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την ανάσχεση της υποβάθμισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπως και όλων των περιφερειακών πανεπιστημίων. Παράλληλα η Ανταρσία στο Αιγαίο εκτιμά ως απόλυτα αναγκαία την ενίσχυση των υποδομών του Πανεπιστημίου με φοιτητικές εστίες και λέσχες που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των φοιτητών του σε όλα τα νησιά.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο αγωνίζεται για ένα Πανεπιστήμιο που σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο θα υπηρετεί τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων των νησιών.

--

 Απάντηση στην πρόταση του Κώστα Μουτζούρη:

Είμαστε έτοιμοι για δημόσια αντιπαράθεση ανά πάσα στιγμή

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη «Άλμα Ανάπτυξης» του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη καλεί σε δημόσια αντιπαράθεση τους επικεφαλής όλων των περιφερειακών συνδυασμών για το μεταναστευτικό. Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» δηλώνει έτοιμη ανά πάσα στιγμή για δημόσια διάλογο για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια.

Να συζητήσουμε λοιπόν για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, να συζητήσουμε για την αγροτική οικονομία των νησιών μας που αργοσβήνει, να συζητήσουμε για τον τουρισμό και την τουριστική προβολή, να συζητήσουμε για τις δημόσια έργα που έχουν ανάγκη τα νησιά, να συζητήσουμε για τον καταποντισμό του κατά κεφαλή ΑΕΠ των νησιών, να συζητήσουμε για την υγεία, την παιδεία, τις συγκοινωνίες, να συζητήσουμε για το που ξοδεύονται οι πόροι της Περιφέρειας.

Να συζητήσουμε για όλους και για όλα.

Μοιράσου το άρθρο!